News

Criminalul din Botoșani a fost reținut. Riscă ani grei de pușcărie

Criminalul din Botoșani a fost prins de polițiști și reținut pentru 24 de ore. Tânărul de 22 de ani a ucis cu bestialitate un bărbat.
20.01.2024 | 12:45
Criminalul din Botosani a fost retinut Risca ani grei de puscarie
Criminalul din Botoșani a fost reținut. colaj Fanatik/ Foto Hepta/stiri.botosani.ro
ADVERTISEMENT

Criminalul din Botoșani care a ucis în bătaie un bătrân de 85 de ani, iar apoi l-a jefuit, a fost identificat și prins de polițiști. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani. El a fost reținut pentru 24 de ore de oamenii legii.

Criminalul din Botoșani, prins de polițiști după trei zile. A fost reținut

Deși inițial s-a presupus că autorii ar fi doi bărbați, se pare că vinovat pentru atrocitate este un tânăr din comuna Coșula, acolo unde locuia și victima. Individul a lovit-o și pe soția bătrânului. Din fericire, femeia a scăpat cu viață.

ADVERTISEMENT

Crima a avut loc pe 16 ianuarie, atunci când bărbatul de 22 de ani a intrat în casa celor doi bătrâni. I-a amenințat, i-a bătut și apoi a furat o sumă de bani. Loviturile au fost fatale pentru bătrânul de 85 de ani. El a fost găsit mort de echipajele de intervenție sosite la fața locului.

La trei zile de la comiterea faptei, vineri, 19 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat percheziții la domiciliul tânărului bănuit că ar fi comis crima. În urma verificărilor, oamenii legii au găsit „bunuri care interesează cauza”.

ADVERTISEMENT

Individul a fost audiat, iar ulterior reținut pentru 24 de ore. Cel mai probabil, el va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să stea până la 30 de ani în spatele gratiilor.

”La data de 19 ianuarie 2024, a fost emisă ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 22 de ani, din comuna Coşula. Bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată urmată de moartea victimei”, a informat IPJ Botoșani.

ADVERTISEMENT

Bătrânul a fost bătut și amenințat cu moartea în luna decembrie

Amintim că bătrânul din localitatea Coșula tocmai ieșise din spital, după ce în luna decembrie a avut loc un alt atac sângeros în casa lui. Atunci, el a fost jefuit și bătut, suferind leziuni serioase. Deocamdată, nu este clar dacă cele două atacuri au vreo legătură.

Inițial, s-a presupus că atrocitățile din decembrie și ianuarie ar fi fost puse la cale de aceleași persoane. Totodată, anchetatorii bănuiau că cel de-al doilea atac ar fi fost o răzbunare. Poliția încă nu reușiseră să îi prindă pe cei care l-au agresat pe bătrân la finalul anului trecut, însă se presupunea că doi bărbați ar fi fost vinovați de primul atac.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă agresorul este același în ambele cazuri. Potrivit presei locale, bătrânul se temea după ce în timpul primului atac ar fi fost amenințat că va fi ucis dacă va anunța oamenii legii.

 

ADVERTISEMENT