News

Criminalul din Timișoara, care a ucis doi bătrâni pentru a le fura banii de întreținere, și-a aflat sentința. A fost condamnat la 28 de ani de închisoare

Criminalul din Timișoara a fost condamnat la 28 de ani de închisoare. Totodată, va plăti despăgubiri de 200.000 de euro.
17.01.2024 | 08:57
Criminalul din Timisoara care a ucis doi batrani pentru a le fura banii de intretinere sia aflat sentinta A fost condamnat la 28 de ani de inchisoare
Criminalul din Timișoara, condamnat la 28 de ani de închisoare. colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Criminalul din Timișoara, care în iunie 2023 a ucis doi bătrâni pentru a le fura banii de întreținere, a fost condamnat la 28 de ani și 4 luni de închisoare. Alexandru Andrei Minda și-a aflat sentința marți, 16 ianuarie 2024.

Criminalul din Timișoara, care a omorât doi bătrâni, condamnat la 28 de ani de închisoare

Cazul petrecut în urmă cu mai bine de o jumătate de an a șocat întreaga țară. Doi bătrâni din Timișoara au fost uciși cu sânge rece. Vinovatul, un bărbat de 38 de ani, le-a furat o sumă importantă de bani.

ADVERTISEMENT

El își cunoștea victimele, întrucât a locuit pentru o perioadă în imobilul în care se afla apartamentul bătrânilor. Ucigașul, Alexandru Andrei Minda se mutase din locul respectiv. Însă, lăsase datorii la întreținere.

În seara de 27 iunie 2023, în jurul orei 22:00, bărbatul a venit la ușa celor doi. Femeia, care era administrator, i-a deschis. Cel mai probabil, a crezut că a venit să își plătească datoria. Însă, individul avea alt plan.

ADVERTISEMENT

El i-a înjunghiat pe cei doi soți cu un cuțit. Apoi, a căutat banii strânși din întreținere pe care victimele îi aveau în casă. Chinul îngrozitor prin care au trecut bătrânii a fost auzit de un nepot al acestora, cu care vorbeau la telefon în momentul în care criminalul și-a făcut apariția la ușa lor.

Alexandru Andrei Minda a spus anchetatorilor că era drogat

Nepotul și-a dat seama că ceva rău s-a întâmplat și a alertat un verișor, care se afla în apropiere de locuința bunicilor. Acesta l-a surprins pe atacator în casa bătrânilor și s-a luptat cu el, însă Alexandru Andrei Minda a reușit să fugă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a furat 12.000 de lei din casa bătrânilor, iar vreme de câteva zile s-a ascuns de polițiștii care împânzinseră municipiul Timișoara. Ulterior, a fost prins în zona Gării de Nord și săltat de oamenii legii.

Alexandru Andrei Minda le-a declarat anchetatorilor că se afla sub influența drogurilor atunci când a intrat în casa celor doi bunici și i-a ucis. Marți, acesta și-a aflat sentința, cazul său fiind judecat la Tribunalul Timiș.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost condamnat la 28 de ani de închisoare pentru omor calificat și tâlhărie calificată. Totodată, el va fi nevoit să achite daune în valoare de 200.000 de euro, câte 100.000 de euro pentru fiecare dintre copiii bătrânilor omorâți. Sentința judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

ADVERTISEMENT