News

Criminalul pensionarilor din Timișoara a fost arestat pentru 30 de zile. Ce au aflat polițiștii despre bărbat

Criminalul pensionarilor din Timișoara a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce polițiștii au aflat detalii șocante referitoare la masacru.
01.07.2023 | 09:39
Criminalul pensionarilor din Timisoara a fost arestat pentru 30 de zile Ce au aflat politistii despre barbat
Criminalul pensionarilor din Timișoara a fost arestat preventiv. Foto: IPJ Timiș
ADVERTISEMENT

Individul care a ucis doi bătrâni din Timișoara nu ar fi intrat în casa bătrânilor cu intenția de a ucide, doar de a-i jefui pe oameni. Cu toate acestea, bărbatul a mărturisit că era drogat în acele momente, astfel că a pus mâna pe un cuțit și i-a ucis pe bătrânii nevinovați.

Criminalul din Timișoara a fost arestat preventiv

Acum, suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a luat viața celor doi pensionari în locuința lor de lângă Palatul de Justiție din Timișoara. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, atacatorul este urmărit ”penal pentru omor calificat (săvârşit pentru a înlesni sau ascunde săvârşirea unei alte infracţiuni şi comis asupra a două persoane)”.

ADVERTISEMENT

Procurorii îl acuză oficial pe bărbat că în seara zilei de 27 iunie ar fi intrat în apartamentul victimelor pentru ca cere bani împrumut. De altfel, bărbatul era cunoscut în bloc drept un personaj problematic care cerea bani împrumut la vecini și nu îi mai returna niciodată. Se pare că și de această dată ar fi avut asemenea porniri, care s-au terminat tragic.

S-ar fi panicat în momentul în care femeia a pus mâna pe telefon și și-a sunat un nepot, moment în care și-a dat seama că ar putea fi identificat ușor. A pus mâna pe un cuțit pe care l-a găsit în casa victimelor și și-a ucis victimele. Mai mult, atunci când a fost confruntat de nepotul victimelor s-a folosit de acel cuțit pentru amenințare, reușind să fugă de la locul faptei.

ADVERTISEMENT

Poliția din Timișoara a reușit în cele din urmă să-l prindă pe bărbat la două zile de la comiterea faptei. Criminalul a fugit din apartamentul morții cu 12.000 de lei și două telefoane mobile, potrivit unui comunicat trimis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Vecinii spun că bărbatul avea mari probleme cu datoriile, fiind inclusiv restanțier cu 2.500 de lei la cheltuielile de bloc.

Laurențiu Țambeș, reprezentant al Biroului de Investigații Criminale din Timișoara, a transmis că bărbatul a fost considerat extrem de periculos, astfel că trupele speciale au acționat ferm pentru a-l reține și pentru a nu-i da nicio șansă să riposteze. Atacatorul în vârstă de 38 de ani a fost prins undeva în zona Gării de Nord din Timișoara.

ADVERTISEMENT

”Noi cunoșteam faptul că este o persoană extrem de violentă și acesta a fost și motivul pentru care împreună cu colegul meu am adoptat o reacție extrem de fermă pentru imobilizarea lui și pentru a nu-i da posibilitatea de a riposta în vreun fel. Apoi am procedat la efectuarea unui control corporal.

Am găsit asupra mai multe articole vestimentare de schimb și obiecte de igienă corporală, semn că se pregătea să se sustragă în continuare. Nu a mai apucat să mai opună rezistență că l-am imobilizat în cel mai scurt timp”, a mai transmis Țambeș. Audierile au durat toată noaptea, până în momentul în care criminalul și-a recunoscut faptele.

ADVERTISEMENT

Bărbatul le-a spus polițiștilor că știa că femeia era administrator la bloc și avea la ea o sumă mare de bani, după ce ar fi încasat cheltuielile. După cele 30 de zile de arest preventiv procurorii vor solicita, cu siguranță, prelungirea arestului, până la un verdict final. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul poate sta după gratii zeci de ani.

ADVERTISEMENT