News

Povestea bizară a criminalului din Timișoara. Ce legătură avea Andrei Minda cu cele două victime

Andrei Minda, în vârstă de 38 de ani, este suspectul uciderii celor doi bătrâni din Timișoara. Povestea bizară a criminalului și ce legătură avea cu victimele.
30.06.2023 | 08:02
Povestea bizara a criminalului din Timisoara Ce legatura avea Andrei Minda cu cele doua victime
Andrei Minda este criminalul celor doi bătrâni din Timișoara. Legătura lui cu cele două victime. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După aproape 48 de ore de căutări, Andrei Minda, principalul suspect în cazul uciderii celor doi bătrâni din Timișoara, a fost prins de poliție. Ministerul de Interne anunţă că portretul robot şi imaginile difuzate cu suspectul au dus la identificarea şi prinderea sa.

Cine este criminalul celor doi bătrâni din Timișoara. Legătura lui Andrei Minda cu cele două victime

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș a transmis, joi seară, că bărbatul suspectat că a ucis doi vârstnici într-un apartament din centrul municipiului Timişoara a fost prins.

ADVERTISEMENT

Individul se afla pe stradă, în zona Gării de Nord din Timișoara. El se ascundea în zona fostei fabrici Solventul, sub podul peste Bega. Aici a fost găsit și încătușat de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara.


Între timp, au apărut informații importante despre individ și legăturile acestuia cu victimele. Numele suspectului este Alexandru Andrei Minda. El se cunoștea foarte bine cu cei doi vârstnici.

ADVERTISEMENT

Până în urmă cu două luni, criminalul a stat cu chirie în apartamentul de lângă cei doi. După ce a plecat de aici, ar fi lăsat o restanță de circa 2000 de lei la întreținere. El știa că femeia pe care a ucis-o era administratorul clădirii și cunoștea data la care aceasta strângea banii de la locatari.

Astfel, în seara crimei, el s-a dus la pont. În momentul în care a sunat la ușa victimelor, femeia i-a deschis fără nicio teamă. Spera că tânărul voia doar să-și plătească datoria. Din păcate, s-a înșelat. Acesta avea alte gânduri, mult mai întunecate. Femeia, alături de soț, avea să fie ucisă de loviturile de cuțit ale individului, notează Opinia Timișoarei.

ADVERTISEMENT

Criminalul apucase să fugă cu 12.000 de lei

Sursa citată mai notează că autorul crimei ar face parte dintr-un cerc de consumatori de droguri. Încă nu se știe dacă în noaptea ororilor era sub influența unor substanțe.

Ceea ce se cunoaște este faptul că Andrei Minda a acționat cu o furie de neimaginat. Datele sunt de-a dreptul cutremurătoare. Se pare că acesta i-a bătut și i-a înjunghiat de mai multe ori pe bătrâni.

ADVERTISEMENT

După ce a fost sigur că aceștia nu mai opun rezistență, criminalul s-a apucat să caute banii. În acel moment, a dat nas în nas cu nepotul soților. Acesta a venit la locuința rudelor să vadă ce s-a întâmplat.

El fusese alertat de verișorul lui din Germania cu care bătrânii vorbeau la telefon marți seara când ucigașul a sunat la usă. După o luptă cu ruda victimelor, criminalul a reușit să fugă cu suma de 12.000 de lei. Erau banii pe care femeia îi strânsese de la locatari, pentru întreținere.

ADVERTISEMENT