News

Polițistul care l-a prins pe criminalul de la Timișoara dezvăluie cum a decurs acțiunea. Cum încerca ucigașul să-și acopere urmele

Într-o conferință de presă susținută vineri, polițistul care l-a prins pe criminalul de la Timișoara dezvăluie cum a decurs acțiunea. Cum încerca acesta să-și acopere urmele.
30.06.2023 | 14:44
Politistul care la prins pe criminalul de la Timisoara dezvaluie cum a decurs actiunea Cum incerca ucigasul sasi acopere urmele
Dezvăluiri făcute de polițistul care l-a prins pe criminalul din Timișoara. Ce avea bărbatul asupra sa. Sursa foto: capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Polițistul care l-a prins pe criminalul din Timișoara, joi seara, dezvăluie cum a decurs întreaga acțiune. Ce s-a găsit asupra bărbatului care i-a ucis pe cei doi bătrâni și cum încerca să-și acopere urmele.

Dezvăluiri făcute de polițistul care l-a prins pe criminalul din Timișoara. Ce avea bărbatul asupra sa

Vineri, la sediul IPJ Timiș, Alin Petecel, inspectorul-şef al instituției a dat asigurări, în urma prinderii autorului dublei crime de la Timişoara, că oraşul este unul sigur. Acesta a mulțumit populaţiei care a ajutat la prinderea bărbatului.

ADVERTISEMENT

Omul legii a explicat că au fost nevoie de 24 de ore pentru identificarea acestuia şi de alte 24 de ore pentru capturarea lui. La conferința de presă din Timișoara a participat și inspectorul de Poliţie Laurenţiu Ţambriş, angajat în cadrul Biroului de Investigații Criminale Timişoara.

Vorbim de agentul care l-a capturat şi imobilizat pe Andrei Minda, suspectul crimei. Acesta a fost ajutat de colegul său, subinspector Petre Mândruţ. Ţambriş povestește cu lux de amănunte cum a decurs acțiunea.

ADVERTISEMENT

Inspectorul din Timiș spune că asupra autorului crimei s-a găsit o plasă ce conţinea haine de schimb. Aici mai erau și produse de igienă corporală. Poliția crede că ucigașul intenționa să se ascundă în clădirile părăsite ale fostei fabrici de vopseluri Solventul, din apropierea Gării de Nord. De notat că, în momentul prinderii, Minda nu avea asupra lui arma crimei.

Am fost implicat în mod direct în activitatea de prindere a autorului celor două crime comise în seara zilei de 27 iunie, împreună cu colegul meu, sub-inspector Petre Mândruț.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei precedente, în jurul orei 22.00, în urma datelor operative pe care le-am obținut în regim de urgență, ne-am deplasat la locul indicat. În proximitatea platformei industriale Solventul, unde este strada Gării din Timișoara. Am reușit să îl depistăm pe autorul infracțiunii chiar pe strada Gării, în timp ce se deplasa”, spune Țambriș, conform Opinia Timișoarei.

Polițiștii timișoreni, despre criminal: ”Cunoșteam faptul că este o persoană extrem de violentă”

În declarațiile date presei vineri, polițiștii din Timiș au spus că știau despre individul pe care îl urmăreau că este agresiv. Din această cauză, au adoptat o reacție fermă atunci când l-au capturat.

ADVERTISEMENT

”Noi cunoșteam faptul că este o persoană extrem de violentă. Acesta a fost şi motivul pentru care, împreună cu colegul meu, am adoptat o reacţie extrem de fermă pentru imobilizarea lui şi pentru a nu-i da posibilitatea de a riposta în vreun fel.

Mai departe am procedat la efectuarea unui control corporal asupra autorului infracţiunii. Am găsit asupra lui mai multe articole vestimentare de schimb şi obiecte de igienă corporală. Un semn că se pregătea să se sustragă în continuare urmăririi penale mai mult timp.

Nu a apucat să opună rezistenţă pentru că l-am imobilizat, apoi l-am condus la sediul Inspectoratului de Poliţie unde a fost preluat de colegii noştri”, a mai declarat Laurenţiu Țambriș.

ADVERTISEMENT