News

Crin Antonescu, dezvăluiri în scandalul Roșia Montană. „Ponta a susținut proiectul, era mai rău cu Ponta președinte”

Crin Antonescu: „Ponta și Zgonea și-au pus găști în galeriile de la Roșia Montană”. Ce spune fostul lider liberal despre scandalul aurului din Apuseni
11.03.2024 | 11:35
Crin Antonescu dezvaluiri in scandalul Rosia Montana Ponta a sustinut proiectul era mai rau cu Ponta presedinte
Fostul lider PNL spune că Victor Ponta a fost susținător al controversatului proiect Roșia Montană / Foto: Inquam Photos, George Călin
ADVERTISEMENT

Crin Antonescu, fostul șef al Coaliției PNL-PSD, a declarat că Victor Ponta a susținut controversatul proiect minier de la Roșia Montană și că „Ponta președinte era mult mai rău decât Iohannis. Declarațiile liberalului vin după ce România a obținut câștig de cauză în acest dosaj, împotriva Gabriel Resources.

Ponta președinte, „mai rău decât Iohannis”

Crin Antonescu a declarat că scandalul în jurul controversatului proiect de exploatare auriferă de la Roșia Montană a dus în final la ruperea USL. Fostul lider al liberalilor a spus că proiectul de la Roșia Montană a fost susținut de Victor Ponta și că un Ponta la Cotroceni ar fi fost o variantă „mai rea” decât actualul președinte Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Într-o declarație la Realitatea Plus, fost lider PNL a spus: „Problema a început în 2011, cred, în 211 când eram în opoziție, domnul Băsescu și cu Boc la putere, manifestații legate de proiectul Roșia Montană, în PNL a fost o dezbatere, părerile erau împărțite”.

„Ponta și Zgonea și-au pus găști în galeriile de la Roșia Montană”

„În urma dezbataterilor, am ajuns la concluzia că proiectul este unul păgubos, în aceea formă prejudiciază statul român, îl deposedează de resurse și o ripostă semnificativă.

ADVERTISEMENT

Domnul Ponta și Zgonea și-au pus găști în galeriile de la Roșia Montană și spuneau că îi las pe drumuri. Nimeni nu l-a înlăturat, nimeni nu l-a dus pe Iohannis, nu regret, era mai mult mai rău cu Ponta și Maior”, a mai spus Crin Antonescu.

Guvernul a anunțat recent că țara noastră a avut câștig de cauză în dosarul Roșia Montană, la Curtea de Arbitraj Internațional, împotriva Gabriel Resources. „Am câștigat procesul Roșia Montană!!! Ne-am luptat pentru România pentru că era nedrept ca fiecare salariat și pensionar al acestei țări să fie penalizat pentru ticăloșia unor antiromâni!”, a reacționat pe Facebook premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

„Mulțumesc echipei de avocați care a reprezentat România cu profesionalism, cinste și onoare! Românii nu trebuie să sufere din cauza deciziilor unor premieri care au pus interesele personale mai presus decât interesele naționale! Nu am acceptat jaful în cazul vaccinurilor anti-Covid, nu am făcut-o nici acum! Bravo, România!”, a continuat el.

La rândul său, liderul PNL Nicolae Ciucă a invocat de partea sa „o tăcere strategică” în loc de antepronunțări în acest dosar. „M-aţi auzit să zic ceva înainte? N-am zis nimic, nu voi zice. Este bine de fiecare dată să nu ne antepronunţăm şi să nu speculăm la absolut nimic pentru că vin decizii care întorc toată povestea 180 de grade”, a declarat Ciucă”, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT