Sport

Cristi Chivu a semnat! Anunț oficial al lui Inter Milano. Update

Cristi Chivu (42 de ani) a luat în cele din urmă decizia. Inter Milano a făcut anunțul oficial printr-un comunicat de presă.
15.07.2023 | 18:15
Cristi Chivu a semnat Anunt oficial al lui Inter Milano Update
Cristi Chivu s-a întâlnit cu șefii lui Inter înainte de finala Champions League. Foto: Twitter.
ADVERTISEMENT
15-07-2023
15:19

Cristi Chivu și-a prelungit contractul cu Inter Milano

Cristi Chivu și-a prelungit contractul cu Inter Milano. „Nerazzurri” au făcut anunțul oficial: „FC Internazionale Milano este încântată să anunțe că antrenorul de la Primavera, Cristian Chivu, și-a prelungit contractul”.

Fostul căpitan al lui Inter antrenează la academia clubului din 2018. A mai pregătit echipa U17, U18 și din 2021 este principal la Primavera. 

Cristi Chivu s-a întâlnit cu șefii clubului Inter înaintea finalei Champions League, pierdută de „nerazzurri”, scor 0-1 cu Manchester City. În urma discuției, Gazzetta dello Sport a anunțat că antrenorul român își va prelungi contractul și va pregăti în continuare echipa Primavera a lui Inter.

Cristi Chivu și-a prelungit contractul cu Inter Primavera. Anunțul a fost făcut de Gazzetta dello Sport

Cristi Chivu va continua pe banca celor de la Inter Primavera alături de care antrenorul român a câștigat campionatul în sezonul 2021/2022. Potrivit Gazzetta dello Sport, fostul mare fundaș al „nerazzurrilor” va semna un nou contract valabil până în vara anului 2024.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român se va ocupa de echipa U19 a celor de la Inter, deoarece își dorește să lucreze în continuare cu tinerii fotbaliști ai clubului din Milano. În sezonul 2022/2023, Inter Primavera nu a prins biletul pentru play-off-ul campionatului.

„Cristian Chivu i-a dat OK-ul managerului de la tineret, Massimo Tarantino. Românul este fericit să rămână la echipă și să contribuie la dezvoltarea jucătorilor tineri.

ADVERTISEMENT

Totuși, Chivu se gândește să facă pasul la seniori în viitorul apropiat, dar numai dacă va avea condiții bune. Pentru moment, el crede că mandatul la echipa de tineret l-a ajutat să progreseze”, au notat jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

Cristi Chivu, pe lista posibililor înlocuitori ai lui Simone Inzaghi

Simone Inzaghi a avut un parcurs excelent cu Inter în acest sezon de Champions League. Echipa de pe „Giuseppe Meazza” s-a oprit în ultimul act, fiind învinsă de Manchester City. Totuși, rezultatele nu au fost la fel de strălucite încă din startul sezonului încheiat recent.

ADVERTISEMENT

Astfel, conducerea clubului milanez a luat în calcul posibilitatea de a-l demite pe Simone Inzaghi. Pe lista posibililor înlocuitori s-a aflat și Cristi Chivu. Antrenorul român a refuzat o ofertă venită din partea Federației de Române de Fotbal pentru a rămâne în Italia și a-și îndeplini visul de a antrena în Serie A.

Totuși, Simone Inzaghi și-a îndeplinit obiectivele: clasarea în Top 4 și finala Champions League. Inter a încheiat campionatul pe locul 3 și a jucat ultimul act al Ligii Campionilor de la Istanbul. Simone Inzaghi mai mare contract cu Inter până în vara anului 2024.

ADVERTISEMENT

Ca jucător, Cristi Chivu a adunat 169 de meciuri în tricoul lui Inter, pentru care a marcat 3 goluri și a oferit 7 pase decisive. Cu fundașul român pe gazon, Inter a câștigat ultima oară Champions League în 2010. În total, „nerazzurrii” au 3 trofee în Cupa Campionilor/Champions League.

ADVERTISEMENT