Sport

Manchester City – Inter Milano 1-0, în finala UEFA Champions League. Echipa lui Guardiola e, în sfârșit, „Regina Europei”! Video

Manchester City a câștigat, în sfârșit, UEFA Champions League! Echipa lui Pep Guardiola s-a impus în finala cu Inter, scor 1-0.
10.06.2023 | 23:59
Manchester City  Inter Milano 10 in finala UEFA Champions League Echipa lui Guardiola e in sfarsit Regina Europei Video
Manchester City - Inter Milano 1-0, în finala UEFA Champions League. Echipa lui Guardiola e, în sfârșit, „Regina Europei”! FOTO: Twitter UEFA Champions League
ADVERTISEMENT
10-06-2023
18:58

Manchester City - Inter Milano 1-0 (Rodri 68)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL – Manchester City este „Regina Europei”! Echipa lui Pep Guardiola a câștigat în premieră trofeul UEFA Champions League! Singurul gol al meciului a fost marcat de Rodri în minutul 68.

Min. 89 – Ocazie monumentală pentru Inter! Ederson scoate lovitura de cap a lui Lukaku, iar apoi Dias evită autogolul in extremis!

Min. 78 – Șansă de 2-0 pentru City! Foden scapă singur cu Onana, dar portarul camerunez parează!

Min. 71 – Ratare imensă de egalare a lui Dimarco! Italianul trimite cu capul mingea în bară, după care nu reușește să împingă mingea în poartă și îl lovește pe Lukaku.

Min. 68 – GOOOL Manchester City!!! Englezii deschid scorul prin Rodri! Lecție de fotbal predată de echipa lui Guardiola.

Min. 59 – Ocazie colosală a lui Inter! Akanji trimite greșit o minge către Ederson. Balonul ajunge la Martinez, dar Lautaro șutează în Ederson, în loc să îi paseze lui Lukaku.

Min. 57 – Schimbare si la Inter! Dzeko nu mai poate continua, iar în locul său e introdus Romelu Lukaku!

Min. 45 – Arbitrul polonez Marciniak pune capăt primei reprize după ce a acordat două minute de prelungiri. 45 de minute echilibrate dar intense pe Ataturk Stadium.

Min. 35 – Kevin De Bruyne nu mai poate continua! Belgianul s-a accidentat singur, a tras câteva minute de el dar Pep Guardiola e nevoit să îl scoată. În locul săua intrat Foden.

Min. 27 – Ocazie mare de tot pentru City! Servit excelent de De Bruyne, Haaland e blocat in extremis de Andre Onana!

Min. 25 – Ederson pare nesigur în această seară. Pasează greșit, dar Barella nu reușește să profite și să trimită în poarta goală. Portarul brazilian nu e la prima eroare.

Min. 20 – Șansă bună și pentru Inter! Dimarco îi pasează lui Brozovic, care combină cu Lautaro Martinez. Fotbalistul croat șutează puternic, dar mingea trece peste poartă.

Min. 5 – Ocazie mare pentru City! Bernardo Silva se distrează cu apărarea lui Inter, șutează frumos, cu stângul, la colțul lung, dar mingea mângie bara lui Onana.

Min. 1 – A început finala Ligii Campionilor de la Istanbul, Manchester City – Inter Milano!

10-06-2023
17:41

Echipele de start la finala Champions League Manchester City - Inter Milano

Au fost anunțate echipele de start pentru finala UEFA Champions League Manchester City – Inter Milano, care va începe la ora 22:00:

  • Manchester City: Ederson – Akanji, Dias, Ake – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne, Gundogan(c), Grealish – Haaland; Rezerve: Ortega, Carson – Alvarez, Foden, Gomez, Laporte, Lewis, Palmer, Perrone, Philips, Walker; Antrenor: Pep Guardiola
  • Inter Milano: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic(c), Calhanoglou, Di Marco – Dzeko, L. Martinez; Rezerve: Handanovic, Cordaz – Asllani, Bellanova, Correa, D’Ambrosio, de Vrij, Gagliardini, Gosens, Lukaku, Skriniar; Antrenor: Simone Inzaghi

Meciul Manchester City – Inter Milano are loc sâmbătă, 10 iunie, cu începere de la ora 22:00, în finala UEFA Champions League 2023. City aleargă după primul succes în Champions League, Inter vrea să ridice trofeul pentru a patra oară. Pentru Pep Guardiola, antrenorul campioanei Angliei, ar fi a treia victorie în Champions League, cele două concretizate fiind cu FC Barcelona. Simone Inzaghi nu are nici un succes european.

Unde se joacă meciul Manchester City – Inter Milano

Întâlnirea Manchester City – Inter Milano se dispută sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00 pe stadionul Ataturk Olympic din Istanbul în finala ediţiei 2023 a Champions League. Stadionul are o capacitate de 76.000 de locuri, din motive de securitate nu au fost toate locurile disponibile, dar oricum toate biletele s-au epuizat în timp record după ce s-au aflat care sunt cele două finaliste.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare oraş al Turciei, Istanbul, a fost efectiv luat cu asalt de către zecile de mii de suporteri ai celor două finaliste, devenind un oraş sub stare de asediu, pentru că la numărul mare de suporteri italieni şi englezi, turcii au fost nevoiţi să răspundă cu dispozitive de ordine mult suplimentate. Cererea de bilete a depăşit de două ori şi jumătate capacitatea stadionului iar partida este transmisă în direct în mai bine de 150 de ţări de pe toate continentele.

Cine transmite la TV finala Champions League Manchester City – Inter Milano

Partida Manchester City – Inter Milano se joacă sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Ataturk Olympiat din Istanbul în finala Champions League 2023 şi va fi transmisă în direct pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona intrînd pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Istanbul sâmbătă, 10 iunie, vremea este bună prietenă cu fotbalul. Va fi o zi superbă, cu cer senin pe tot parcursul ei, strălucind din primele ore ale dimineţii. Nu există nici o ameninţare de ploaie, iar maxima de temperatură la ora amiezii va urca până la 27 de grade, la ora partidei fiind estimate în jur de 23-24 de grade. Singura problemă reală este umiditatea ridicată din aer, în jur de 80-85 la sută, ceea ce poate fi un real disconfort.

Cine arbitrează finala Champions League Manchester City – Inter Milano

Finala Champions League 2023 Manchester City – Inter Milano a fost încredinţată arbitrului polonez Szymon Marciniak, cel care a condus în decembrie 2022 finala turneului final al CM din Qatar, Argentina – Franţa. Atunci francezii l-au acuzat pe Marciniak de comiterea unor erori în favoarea sud-americanilor. Marciniak a mai condus o Supercupa Europei.

ADVERTISEMENT

Arbitrul polonez s-a aflat foarte aproape de a fi înlocuit la finala Champions League cu românul Istvan Kovacs pe motiv că a încălcat regulamentele UEFA şi a participat la un marş al unei organizaţii de dreapta din ţara sa, cu caracter antisemit, rasist şi anti LGBT. Polonezul a scăpat cu bine doar după ce a trimis la UEFA o scrisoare explicativă,

Ce jucători lipsesc din finala Champions League Manchester City – Inter Milano

Pep Guardiola şi Simone Inzaghi sunt doi antrenori care se pot declara foarte mulţumiţi înaintea finalei, pentru că nu au decât câte un jucător absent. La City, omul în cauză nici nu se ştiedacă va mai putea juca vreodată fotbal nu pentru că ar fi suferit o accidentare groaznică. Este vorba de fundaşul Mendy, cel care are toate şansele de a petrece mulţi ani după gratii pentru comiterea mai multor violuri.

ADVERTISEMENT

Inter nu poate conta tot pe un jucător francez. Este vorba de mijlocaşul Dalbert, dar în cazul său este vorba despre o accidentare la genunchi iar perioada de recuperare nu s-a terminat. Simone Inzaghi a ţinut un discurs jucătorilor, spunîndu-le că e posibil ca mulţi dintre ei să nu se mai întâlnească în carieră cu şansa de acum.

Cote la pariuri la finala Champions League Manchester City – Inter Milano

Inter este echiăa mult mai titrată la nivel european dar casele de pariuri sunt convinse că a sosit ora momentului de glorie pentru Manchester City. Echipa lui Pep Guardiola e mare favorită la cota de 1,50 iar italienii au primit o cotă uluitoare, adică 7,00! Şansă dubllă X2 ajunge la cota de 2,80. Şansă dublă 1X şi minim două goluri marcate în meci au cotă de 1,35.

Un gol înscris de italieni are cotă generoaă, adică 1,70 iar pentru un total de peste 1,5 golur avem un neaşteptat 1,30, semn că nu sunt aşteptate totuşi multe goluri, deşi media pe meci a lui City este ridicată. Cele două echiăe nu s-au întâlnit niciodată în meci oficial, doar în două partide amicale.

ADVERTISEMENT