Sport

Cristi Chivu, interviu cutremurător pentru presa din Italia: „Am devenit extrem de agresiv din cauza medicamentelor”

Cristi Chivu a acordat un interviu presei din Italia în care a vorbit despre accidentarea teribilă suferită în urmă cu 13 ani.
09.05.2023 | 10:59
Cristi Chivu interviu cutremurator pentru presa din Italia Am devenit extrem de agresiv din cauza medicamentelor
Cristi Chivu, interviu pentru presa din Italia după accidentarea groaznică din urmă cu 13 ani.
ADVERTISEMENT

Cristi Chivu, fostul mare internațional român, s-a destăinuit presei din Italia la 13 ani de la groaznicul accident suferit într-un meci Chievo – Inter, scor 0-1 pe 6 ianuarie 2010. Actualmente antrenor pe banca celor de la Inter Primavera, fostul fotbalist s-a lovit cap în cap cu atacantul advers Sergio Pellissier și a fost operat de urgență la un spital din Verona.

Cristi Chivu, interviu pentru presa din Italia după accidentarea groaznică la cap: „A fost ziua renașterii”

Cristi Chivu a fost transportat cu targa la ambulanța care a mers de urgență la spital pentru tomografie. În cele din urmă, fostul fotbalist, printre altele, la Inter și Roma, a fost operat pentru o fractură la nivelul osului parietal drept.

ADVERTISEMENT

Operația a decurs cu succes și a durat aproximativ două ore. Doctorul Sergio Turazzi, care s-a ocupat de intervenția chirurgicală după accidentarea teribilă, mărturisea la acea vreme că a fost nevoie de operație și pentru îndepărtarea unui hematon aflat sub ochiul drept.

Cristi Chivu a mărturisit că acela a fost momentul renașterii și consideră că a avut mare noroc. „A fost ziua mea de renaștere. Nu a fost un moment ușor de gestionat. Am avut noroc. 

ADVERTISEMENT

Zilele de convalescență, miile de întrebări pe care mi le-am pus, incertitudinea de a nu mai fi fotbalist profesionist, dar cu norocul de a fi încă un om normal. Am cântărit două lucruri, din fericire încă sunt aici”, a declarat Cristian Chivu, potrivit Sportitalia, citat de Corriere dello Sport.

Cristi Chivu, dezvăluiri despre incidentul din meciul cu AS Roma: „Colegii mei au sunat-o pe soția mea acasă și au întrebat-o dacă totul este în regulă”

Cristi Chivu a vorbit despre perioada de recuperare după accidentarea suferită la cap. După două luni și jumătate de absență, fostul fotbalist român a revenit pe gazon în tricoul lui Inter. În scurta perioadă de la revenire, fostul internațional român a fost autorul unor incidente controversate.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al lui Inter a fost dat în judecată la finalul anului 2010 pentru gesturi obscene adresate fanilor lui AS Roma după finala din Cupa Italiei, care a avut loc în ziua de 5 mai a aceluiași an. Ulterior, Cristi Chivu l-a lovit cu pumnul în față pe Marco Rossi, fotbalist la Bari. Românul a precizat că aceste reacții au venit ca urmare a pastilelor pe care le lua după operație.

„După două luni și jumătate am fost pe teren, cu toate temerile și incertitudinile mele. Jucând, am suferit mai ales la loviturile de cap. Tot ce trebuia să fac a fost ssă iau după toate medicamentele. Am luat și pastile și acestea m-au determinat să fac lucruri care nu-mi aparțineau, extrem de agresive. Ca gesturile obscene făcute după meciul de Cupă de la Roma, pumnul lui Marco Rossi sau cearta cu Rafa Benitez.

ADVERTISEMENT

Dar nimeni nu știa că am luat medicamente care m-au scos din fire. Îmi amintesc că ai mei colegi au sunat-o pe soția mea acasă și au întrebat-o dacă totul este în regulă. Dacă eram agresiv acasă, dacă am lovit-o.

Asta vreau să clarific, pentru că atunci am fost judecat pentru că m-am dus la Roma să fac acele gesturi obscene. Lovirea cu pumnul lui Marco Rossi a fost ca un prim instinct animal, dar există un motiv: dintoina. Ar fi trebuit să le iau două luni, dar le-am luat timp de nouă luni. Am vrut s-o spun”, au fost cuvintele lui Cristi Chivu.

ADVERTISEMENT