Fotbal international

Cristi Ganea a ajuns a treia soluţie la Athletic Bilbao pentru postul de fundaş stânga

16.08.2018 | 12:11
Cristi Ganea a ajuns a treia soluţie la Athletic Bilbao. A semnat pe trei ani în mai 2018
ADVERTISEMENT

Plecat în vară de la Viitorul Constanţa, internaţionalul român Cristi Ganea trece prin momente dificile, deoarece a ajuns în scurt timp abia a treia soluţie pentru postul de fundaş stânga. Este o situaţie foarte neplăcută inclusiv pentru selecţionerul Cosmin Contra, care se vede astfel văduvit de un jucător destul de important pentru angrenajul echipei naţionale în perspectiva apropiatelor confruntări din noua competiţie înfiinţată de UEFA, Liga Naţiunilor, din 7 septembrie acasă, cu porţile închise, cu Muntenegru şi în Serbia pe 10 septembrie.

La scurt timp după oficializarea mutării, Ganea a aflat că va fi nevoit să lupte serios pentru un loc în primul 11 cu titluarul din sezonul trecut, Mikel Balenziaga, dar şi cu un jucător adus de la PSG pentru o sumă record. E vorba de Yuri Berchiche (28 de ani), cumpărat de Athletic cu nu mai puţin de 24 de milioane de euro! Iar pe Ganea spaniolii au plătit lui Gică Hagi doar un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Cristi Ganea a ajuns a treia soluţie ca fundaş stânga la Athletic Bilbao. Nu s-a adaptat corespunzător

Jurnaliştii televiziunii basce EiTB (Euskal Irrati Telebista) notează că fostul fundaş al Viitorului nu a reuşit încă să se adapteze la noua echipă şi va fi a treia opţiune pentru banda stângă a defensivei în acest sezon. “Ganea, fundaşul stânga român crescut în Vizcaya şi transferat din ţara lui nu pare că s-a adaptat foarte bine. Şi cu atât mai puţin pentru postul de fundaş lateral, unde Yuri şi Balenziaga sunt peste el”, scriu bascii.

În aceste condiţii nu ar fi deloc exclus ca pentru Ganea varianta cea mai bună să o reprezinte un împrumut la o altă echipă, unde ar putea avea posibilitatea să joace şi să nu rămână lipit de banca de rezerve. Ganea a ţinut morţiş să se transfere la Athletic Bilbao, întrucât este regiunea unde a crescut şi şi-a petrecut o bună parte din copilărie şi unde ai lui deţin un bar. Înainte ca Athletic să se decidă să îl cumpere a fost monitorizat de către club timp de aproape un an.

ADVERTISEMENT

A fost monitorizat aproape un an

Deşi la un moment dat referinţele date de către scouterii clubului mergeau mai degrabă spre varianta neachiziţionării românului, punctul slab fiind considerat faza defensivă, în cele din urmă Athletic s-a decis să facă tranzacţia, impresionată mai ales de aportul ofensiv şi de execuţiile de la distanţă ale lui Ganea.

Cristi Ganea a ajuns a treia soluţie la Athletic Bilbao. A semnat pe trei ani în mai 2018. Bilbao a dat 24 milioane euro pe Berchiche de la PSG, în timp ce românul a costat doar un milion. Ganea nu are cum să joace în faţa lui
Cristi Ganea a ajuns a treia soluţie la Athletic Bilbao. A semnat pe trei ani în mai 2018. Bilbao a dat 24 milioane euro pe Berchiche de la PSG, în timp ce românul a costat doar un milion

Dacă va fi împrumutat Cristi Ganea va avea mult mai multe şanse să joace în mod constant la o echipă mai mică decât Bilbao şi jucând poate căpăta încredere în forţele sale. Cei de la Bilbao l-au cumpărat pentru o perioadă de trei ani. Pe 28 mai, când s-a oficializat mutarea, Ganea declara: “Sunt foarte bucuros, sunt foarte mândru şi încrezător. Am avut multe lucruri de învăţat de la Gică Hagi, un om care ştie fotbalul spaniol, care a jucat la Real Madrid şi Barcelona. Este o schimbare bună, care mă va ajuta să cresc ca fotbalist. Vreau să arăt că Athletic a făcut un transfer bun. A fost visul meu de când eram copil să joc la Athletic”

ADVERTISEMENT

Clauză de eliberare de 40 de milioane euro

Şi conducerea bascilor părea încântată şi îi fixa o clauză de reziliere enormă, în valoare de 40 milioane euro. “Suntem foarte fericiţi să-l avem alături de noi, am anunţat acest transfer de mai multe luni. El a făcut parte zece ani din societatea noastră, a jucat în categoriile inferioare şi şi-a dorit întotdeauna să evolueze la Athletic. Credem că ne va aduce mai multe soluţii şi că este un bun transfer, care ne va oferi satisfacţii”