News

Cristian Cioacă a primit verdictul final privind eliberarea condiționată. Ce a decis Judecătoria Pitești

Cristian Cioacă a primit, miercuri, verdictul final după cererea depusă privind eliberarea condiționată. Decizia Judecătoriei Pitești.
19.07.2023 | 19:27
Cristian Cioaca a primit verdictul final privind eliberarea conditionata Ce a decis Judecatoria Pitesti
Judecătorii din Pitești au decis: Cristian Cioacă rămâne în închisoare. Sursa foto: antena3.ro
ADVERTISEMENT

În acest an, se părea că fostul polițist Cristian Cioacă este mai aproape ca niciodată de ieșirea de după gratii. Miercuri, 19 iulie, inculpatul a primit însă o lovitură de la judecătorii din Pitești. Cererea sa de eliberare condiționată i-a fost respinsă.

Judecătorii din Pitești au decis: Cristian Cioacă rămâne în închisoare

La începutul lunii iunie, avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, confirma pentru FANATIK informația potrivit căreia fostul soț al Elodiei Ghinescu a primit acord pozitiv din partea comisiei pentru liberare condiționată din Penitenciarul Mioveni.

ADVERTISEMENT

Da, așa este. Are termen la instanță pe 28 iunie pentru a fi confirmată sau respinsă (propunerea de eliberare, n.r.)”, a declarat Maria Vasii, avocată lui Cristian Cioacă, pentru FANATIK, pe 9 iunie 2023.

Fostul polițist a fost dus pe 28 iunie la Judecătoria Pitești pentru a afla dacă iese din închisoare. La acea dată, instanța a decis să amâne cazul pentru ziua de miercuri, 19 iulie.

ADVERTISEMENT

Vestea primită de Cioacă nu este deloc cea pe care acesta o aștepta. Magistrații din Pitești au respins cererea de eliberare condiționată. Judecătorii au motivat faptul că solicitarea este una neîntemeiată. Asta înseamnă că fostul polițist își va petrece și următoarea perioadă în închisoare.

În temeiul art. 587 alin. 2 Cpp raportat la art. 59-60 C. pen. 1969, cu aplicarea art. 5 NCP, respinge ca neîntemeiată propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni, privind pe petentul-condamnat C.C.C– …, în prezent încarcerat în P.M.

ADVERTISEMENT

În temeiul art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 170 lei, se avansează din fondul special al Ministerului Justiţiei către Baroul București. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi data de 19.07.2023”, se arată în minuta instanței, conform anchetaonline.ro.

Când poate depune Cioacă o nouă cerere de eliberare condiționată

Odată cu verdictul de miercuri, magistrații i-au fixat lui Cioacă un nou termen la care cererea poate fi reînnoită. E vorba de data de 10 noiembrie 2023. Cristian Cioacă poate contesta decizia prezentă în termen de trei zile.

ADVERTISEMENT

Reamintim că Cristian Cioacă a fost condamnat la închisoare cu executare în cazul Elodiei Ghinescu. El a fost vinovat pentru moartea avocatei. În iunie 2014, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv pe Cristian Cioacă la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT