Sport

Cristian Gațu, un alt nume uriaș din handbal care îl critică pe Alexandru Dedu după scandalul cu Dinamo: ”Nu am știut că are atâtea fețe”

08.03.2020 | 14:57
Cristian Gațu, un alt nume uriaș din handbal care îl critică pe Alexandru Dedu după scandalul cu Dinamo: ”Nu am știut că are atâtea fețe”
Cristian Gațu, un alt nume uriaș din handbal care îl critică pe Alexandru Dedu după scandalul cu Dinamo: ”Nu am știut că are atâtea fețe”. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În handbalul românesc se duce un război dur în această perioadă între Dinamo și Federația condusă de Alexandru Dedu. Mărul discordiei: numărului de jucători extracomunitari permiși. În această dispută a intervenit și legendarul Cristian Gațu, cel care spune că decizia FRH este luată ca o răzbunare pe clubul din ”Ștefan cel Mare”

Cristian Gațu, un alt nume mare din handbal care îl critică pe Alexandru Dedu

Ascensiunea lui Alexandru Dedu în fruntea handbalului din România a nivel administrativ i s-a datorat într-o bună măsură lui Cristian Gațu.

ADVERTISEMENT

Fostul mare handbalist a declarat, pentru Prosport, că regretă faptul că l-a propulsat pe Alexandru Dedu către funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Handbal și apoi către poziția numărul 1 în Federația Română de Handbal.

”Nu am mai avut texte cu președintele Dedu, știm în ce condiții a câștigat. În 2014, inițial, nu am mai vrut să candidez, dar am intrat în cursă doar ca să-l sperii pe Remus Drăgănescu. Nu am acceptat ca unul care a fost vicepreședinte ani de zile să spună: Eu dacă mâine sunt președinte, am soluția!

ADVERTISEMENT

De ce nu a spus-o cât a fost vicepreședinte. Mă sunau cluburile: Cum, nu candidați? Păi atunci cu cine votăm? Le-am spus: Cu ăla tânărul (n.r. referire la Dedu). Și uita așa, și cu ajutor de acest gen, a trecut. Regret enorm că l-am propulsat. Nu am știut că are atâtea fețe.

Tot ce a făcut până acum, doar pentru buzunarul său

În opinia lui Gațu, Dedu a acționat până acum numai în interes personal și pentru ”gașca” din jurul său”.

Tot ce a făcut până acum, este pentru buzunarul și interesul lui personal. Și-a creat o gașcă cu cei care votează numai ce vrea el. Îmi aduc aminte că, după ce a fost votat președinte în 2014, l-am sunat și i-am spus să vină să-i predau totul.

ADVERTISEMENT

M-am dus la federație și am stat de vorbă cu el, bineînțeles, am stat acolo unde i-am făcut eu biroul, în fosta casă de bilete”, a spus Dedu pentru sursa citată.

Duminică, 8 martie, România celebrează al treilea titlu mondial la masculin din seria de patru cucerite în decursul a 13 ani. La 50 de ani distanță, campionii mondiali în viață s-au adunat la București, la inițiativa lui Cristian Gațu, pentru a sărbători performanța, mai scrie Prosport.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE