News

Cristian Ghinea, despre PNRR: “PSD să facă lobby la Timmermans pentru PNRR, să nu mai critice”

Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a vorbit joi despre PNRR, declarând: "PSD să facă lobby la Timmermans pentru PNRR, să nu mai critice".
22.07.2021 | 21:34
Cristian Ghinea despre PNRR PSD sa faca lobby la Timmermans pentru PNRR sa nu mai critice
ADVERTISEMENT

PSD și AUR au votat o moțiune simplă împotriva Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, dar aceasta nu a întrunit cvorumul necesar.

Aprobarea PNRR-ului a fost amânată pentru luna septembrie a acestui an, iar ministrul Florin Cîțu a declarat luna trecută că acesta a fost planul încă de la început.

ADVERTISEMENT

Ghinea, despre PNRR: “PSD ar trebui să facă lobby la Timmermans pentru PNRR-ul României, nu să critice!”

“Anul acesta vor intra 1.9 miliarde din PNRR, PSD bate câmpii. PNRR va fi aprobat în luna septembrie a acestui an de către Comisie, apoi în octombrie de către Consiliul Miniștrilor de Finanțe care aprobă din partea statelor membre și apoi intră prin granturi.

Încă sunt negocieri, partea de investiții e aproape gata, cu excepția energiei. Ce avem noi în România ca peisaj energetic și ce se așteaptă UE este foarte diferit. Ei își doresc ca până în 2030 să ajungem la niște ținte de regenerare și este foarte greu să ajungem acolo.

ADVERTISEMENT

PSD este ipocrit, problema asta cu intenția de a finanța infrastructura de gaze prin PNRR este încă neaprobată de Comisia Europeană este o chestiune politică.

Am reușit 3.1 miliarde pentru autostrăzi, am reușit 2.2 miliarde pentru sănătate, dar întotdeauna pentru gaze Comisia Europeană s-a opus.

ADVERTISEMENT

Pe de-o parte domnul Ciolacu mă ceartă pe mine că nu reușesc cu gazele, dar de ce nu îi spune lui Timmermans să ne lase cu gazele, că nu putem?

Isteria PSD-ului ne șubrezește forța de negociere, dacă am fi cu toții uniți, am merge până în pânzele albe, asta vrea România.

ADVERTISEMENT

Românii vor să își bage gaze, Comisia Europeană spune că nu finanțează gazele, doar dacă pregătim tranziția către hidrogen și acolo intervin negocierile. Comisia vrea mai mult hidrogen pe țeavă, noi spunem că nu reușim la nivel tehnic.

Domnul Timmermans este port-drapelul acestei idei, nu mai vrem gaze, iar Ciolacu este cu „sărutmâna” la Timmermans și apoi mă critică pe mine că nu reușesc să primesc de la Comisia Europeană bani pentru gaze. Să facă lobby la Timmermans pentru România, să nu mă mai critice.

Am câștigat autostrăzi, am câștigat alocare pentru educație și sănătate, noi suntem o țară disperată după autostrăzi. Facem pragul verde, la minimum, nu suntem o țară cum este Danemarca”, a declarat Cristian Ghinea la Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags: