ADVERTISEMENT
News

Cristian Seidler de la USR anunță sfârșitul pensiilor speciale: “Vor deveni o parte a trecutului”

Autor: Rareș Mușătoiu | 28.01.2021 | 22:41
Cristian Seidler de la USR anunță sfârșitul pensiilor speciale:
Cristian Seidler despre pensiile speciale: "Vor deveni o parte a trecutului" foto: Facebook

Cristian Seidler, deputat din partea USR-PLUS, a discutat joi la Digi24 despre pensiile speciale ale diferitelor categorii, declarând că: “vor deveni o parte a trecutului în primele șase luni ale anului 2021, e clar că nu s-a vrut până acum”.

ADVERTISEMENT

Curtea Constituțională a României a decis că pensiile speciale sunt constituționale în contextul adoptării unui proiect de lege care dorea abrogarea acestora.

În 2019 ministrul Eugen Teodorovici a propus un proiect de lege care să impoziteze pensiile speciale mai mari de 7000 de lei.

ADVERTISEMENT

Seidler: “Pensiile speciale vor deveni curând o parte din trecut”

“Problema pensiilor speciale are o rezolvare cu două capete: una a fost politică, se vrea sau nu se vrea? E clar că nu s-a vrut până acum.

A doua parte este cea legală, sunt mai multe categorii de pensii speciale, cea a parlamentarilor poate fi abrogată la prima ședință a camerelor reunite ale Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Pensiile magistraților, cele de la Curtea de Conturi ni s-a zis clar, nu pot fi abrogate. Un avocat care în ultimele șase luni de activitate a devenit magistrat să nu beneficieze de pensie precum cei care au fost toată cariera magistrat, asta ar putea să fie realizat.

România a semnat un tratat internațional în care s-a zis că magistrații trebuie să aibă o pensie cât mai aproape de ultimul venit. 

ADVERTISEMENT

Acolo nu ni se zice că pensia trebuie să depășească venitul, cum se întâmplă în multe situații sau persoane care au fost câteva luni magistrați care beneficiază precum cei care au făcut carieră toată viața.

Pentru celelalte categorii, trebuie câte o lege separată, se poate, dar trebuie făcută problema tehnic în așa fel încât să nu fie atacată la CCR.

ADVERTISEMENT

Votul administrativ care prevede pensii speciale pentru aleșii locali este dat de către PSD, partidul practic a introdus o nouă categorie de pensii speciale.

Nu cred că avem nevoie de un referendum, acesta ar trebui folosit când poporul dorește ceva, iar politicienii altceva.

ADVERTISEMENT

Eu cred că în primele șase luni ale acestui an pensiile speciale vor deveni o parte a trecutului și vom stabili pensii de serviciu pentru magistrați, acolo unde Curtea Constituțională a României ne obligă”, a declarat Cristian Seidler.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!