News

Cristian Tudor Popescu a vizionat filmul Barbie la un cinematograf. Ce a pățit reputatul jurnalist în sală

Cristian Tudor Popescu a vizionat în acest weekend filmul Barbie, care a avut premiera recent în România. Ce a pățit reputatul jurnalist în sală.
30.07.2023 | 17:32
Cristian Tudor Popescu a vizionat filmul Barbie la un cinematograf Ce a patit reputatul jurnalist in sala
Experiența trăită de Cristian Tudor Popescu la vizionarea Barbie la cinematograf. Ce a pățit jurnalistul. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În acest weekend, Cristian Tudor Popescu, cel care deține un doctorat în cinematografie, a vizionat filmul Barbie. Ce a pățit reputatul jurnalist în sală și care sunt primele impresii despre această producție.

Experiența trăită de Cristian Tudor Popescu la vizionarea Barbie la cinematograf. Ce a pățit jurnalistul

Barbie, unul dintre filmele anului 2023, a avut premiera pe marile ecrane din România pe 21 iulie. Anterior, cel mai așteptat film al verii, în regia Gretei Gerwig, a avut lansarea la Shrine Auditorium din Los Angeles.

ADVERTISEMENT

Cunoscut ca fiind un cinefil desăvârșit, Cristian Tudor Popescu nu putea rata vizionarea acestei producții. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, intitulată ”Barbie, film color, sonor și mut”, gazetarul a povestit experiența trăită la cinematograf.

În debutul poveștii sale, CTP spune că a primit cadou ”un bilet boieresc la Barbie, pe rândul din mijlocul sălii, unde și Iohannis poate să-și întindă cataligele la maximum”.

ADVERTISEMENT

Înainte ca filmul să ruleze pe ecran, reputatul jurnalist a fost ”faultat” involuntar de o tânără ”încălțată cu ceva bocanci de armată”. El povestește un ”alt film” trăit înainte de producția americană.

”(…) cam un sfert de oră, am văzut alt film, ivit din suprapunerea pe imaginile păpușii absolute de pe ecran a unei procesiuni de adolescente conturate în întunericul luminos. Treceau, de la stânga la dreapta, fără grabă, în bluze și pantaloni largi, slabe, dar și unele grăsuțe bine, ținând într-o mână popcorn sau nachos, în cealaltă păhăroiul cu cola, ca niște preotese ale Cornului Abundenței.

ADVERTISEMENT

Din când în când, intercalat, câte un băiat. Una dintre ele a accelerat și a virat brusc, ca s-o depășească pe cea din față, trăgându-mi un șut în gleznă – cred că era încălțată cu ceva bocanci de armată. N-am zis nici cârc, n-a zis nici ea nimic, a rulat înainte, chitită pe un țel invizibil”, scrie CTP.

Gazetarul s-a mai arătat surprins de reacția publicului din sală. În cele două ore cât a durat filmul, ”sala a ronțăit și a sorbit în tăcere. Pe pânză se întâmplau lucruri cu barbiile și kenii, care mă gândeam că ar trebui să iște râsete, caterinci, uauri sau vuiete dezaprobatoare. Nimic. O liniște rece”.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu nu a fost impresionat de producția Gretei Gerwig

În ceea ce privește filmul în sine, CTP nu a fost dat pe spate, ba dimpotrivă. În opinia gazetarului, ”Barbie livrează publicului său exact ce acesta își dorește: superficiu. Superficialitate și artificiu. Plus feminism. E aidoma unei înghețate multicolore care se topește instant în gură.

Sau, dacă gustăm acadelele filosofice cu care e împănat, o lume a formelor ideale nenăscute, Platon gen, învinsă până la urmă de realitatea ginecologică sau de limitele picioarelor omenești în a sta pe vârfuri ca Barbie, cum e ultima modă periculoasă pe net”, spune acesta, în postare.

ADVERTISEMENT