Life

CTP, critici pentru filmul care umple sălile de cinema în România: “Arogant, țâfnos și sentențios”

CTP, critici pentru filmul care umple sălile de cinema la noi din țară, dar și în lume. Nu a avut nimic bun de spus despre acesta!
26.07.2023 | 13:04
CTP critici pentru filmul care umple salile de cinema in Romania Arogant tafnos si sententios
CTP, critici pentru filmul care umple sălile de cinema la noi. Foto: Captură Digi24
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a adus critici pentru filmul care în acest moment umple sălile de cinema de la noi din țară.

CTP, critici pentru filmul care umple sălile de cinema la noi

CTP nu prea a avut deloc cuvinte de laudă la adresa peliculei Oppenheimer, care a fost lansată weekendul trecut și care a uimit întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Filmul a fost regizat de Christopher Nolan și spune povestea celui supranumit părintele bombei atomice. Doar că CTP nu este de acceași părere cu restul lumii și nu a fost deloc impresionat de film.

De asemenea, CTP a adus critici și la adresa actorului din rolul principal. El spune că Cillian Murphy a fost bine ales doar pentru că seamănă cu Julius Robert Oppenheimer.

ADVERTISEMENT

Critici pentru personajul central al filmului

Dar rolul pe care îl face nu este unul de zile mari. CTP chiar acuză că actorul a învățat replicile pe de rost și nu a stat să analizeze în profunzime personajul.

„Cillian Murphy este foarte bine ales ca înfățișare, seamănă izbitor cu Oppenheimer, dar joacă fără gând în spate, ilustrativ, nu intră în pielea atomistului, n-a sondat personajul în adâncime.

ADVERTISEMENT

Zice pe dinafară replicile științifice ținând de fizica atomică și cuantică”, a spus jurnalistul pe rețelele sociale.

De criticile lui CTP nu a scăpat nici  Tom Conti, care îl interpretează în film pe Albert Einstein. Despre el, spune că se poartă ca un „tejghetar țâfnos”, care nu redă deloc personalitatea reală a lui Einstein, ce era un om timid și tăcut.

ADVERTISEMENT

„Enervant de prost este întruchipat Albert Einstein. Arată și se poartă ca un tejghetar arogant, țâfnos și sentențios.

Ceea ce nu rezultă câtuși de puțin din relatările celor care l-au cunoscut pe «Papa al Fizicii»: un om mai degrabă timid, tăcut, generos, capabil de prietenii trainice. Și cu simțul umorului…”, a mai spus gazetarul.

Ceva mai blând a fost cu Robert Downey Jr., căruia chiar i-a adus unele laude. CTP a fost impresionat de rolul făcut de actorul cunoscut din Iron Man și a spus că a fost revelația filmului.

ADVERTISEMENT
Tags: