News

Cristian Tudor Popescu, derapaj la Digi24. L-a numit “tembel” pe Nicușor Dan

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a fost autorul unui derapaj, vineri, la Digi24, etichetându-l drept "tembel" pe primarul Capitalei, Nicușor Dan
05.11.2021 | 21:01
Cristian Tudor Popescu derapaj la Digi24 La numit tembel pe Nicusor Dan
Cristian Tudor Popescu, derapaj la Digi24. L-a numit "tembel" pe Nicușor Dan foto: republica.ro
ADVERTISEMENT

Ești primarul Capitalei, ai funcție administrativă de cel mai înalt rang și nu te vaccinezi sistematic, nu îți iei certificat verde, pentru că ar fi putut să își ia certificat verde.

L-aș întreba pe domnul Nicușor Dan, ‘de ce mai trăiești, domnule?’. Și domnul Nicușor Dan se întreabă de ce mai trăiesc bucureștenii ăștia, de ce consumă curent, de ce consumă căldură, de ce se mișcă de ce îi creează atâtea probleme.

ADVERTISEMENT

Pentru mine a fost destul de clar că ceva este în neregulă cu domnul acesta, atunci când a fost întrebat despre o problemă de matematică și s-a apucat să arunce o demonstrație pe un perete, demonstrație pe care a publicat-o apoi pe Facebook, am văzut-o și eu și am găsit 5 greșeli, dintre care 4 au fost recunoscute de domnul Nicușor Dan.

Eu am o problemă de bază a domnului. Când ți se pune o problemă grea, poți să spui, ‘am făcut-o acum nu știu cât timp, nu o pot face acum, trebuie să mă pregătesc’, ori domnul Nicușor Dan a aruncat la plezneală demonstrația aia pe ecran, sperând, prostește, că nu o să înțeleagă nimeni despre ce e vorba.

ADVERTISEMENT

Al doilea moment a fost atunci când a apărat un individ care a construit o cârciumă pe spațiul verde, neavând niciun temei moral, nu discut legalitatea.

Acum, domnul Nicușor Dan ce face? Vinerea trecută s-a împlinit un an de la depunerea jurământului pentru Primărie.

ADVERTISEMENT

Ia uitați ce spunea domnul Nicușor Dan, 40% mai puțin timp în trafic, mari parcări de tip park&ride, noi grădinițe, centură verde ocolitoare a Capitalei, doi ani de creștere a speranței de viață datorită reducerii poluării.

Acum, după luni de zile în care nu știam dacă mai trăiește, acum, l-aș întreba, ‘de ce trăiești în funcția asta?’ Nu au băgat de seamă bucureștenii de niciun fel prezența acestui om.

ADVERTISEMENT

Am încercat să găsesc un cuvânt pentru atitudinea domnului Nicușor Dan din momentul de față, cuvântul este ‘tembel’. Conform DEX, tembel înseamnă nepăsător, indiferent, indolent, delăsător.

Am dreptul să spun că este tembel? Pot să schimb și să pun alt cuvânt? Tălâmb, înseamnă același lucru”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ADVERTISEMENT