Life

Cristian Tudor Popescu, despre filmul care a câștigat marele premiu la Oscar 2024: „Nu e deloc atomic”

Ce părere are Cristian Tudor Popescu despre producția care a câștigat premiul pentru cel mai bun film la gala Oscar din 2024.
11.03.2024 | 05:39
Cristian Tudor Popescu despre filmul care a castigat marele premiu la Oscar 2024 Nu e deloc atomic
Ce părere are Cristian Tudor Popescu despre Oppenheimer. Sursa foto: colaj Fanatik/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a dezvăluit ce părere are despre Oppenheimer, filmul care a câștigat șapte premii Oscar în 2024, inclusiv cel pentru cea mai bună producție a anului.

Oppenheimer, filmul anului 2024, nu este pe placul lui Cristian Tudor Popescu

Duminică, 10 martie 2024, a avut loc cel mai așteptat eveniment al anului 2024. După o perioadă în care cei care activează în lumea filmului au fost în grevă, crema Hollywood-ului s-a adunat pe covorul roșu la Premiile Oscar. 

ADVERTISEMENT

Divele și-au etalat rochiile, dar nici bărbații nu s-au lăsat mai prejos. Însă, pe lângă defilare și show, decernarea statuetelor aurii, a reprezentat, cu adevărat, punctul culminant al evenimentului.

În cea de-a 96-a gală a Academiei, favorit a fost Oppenheimer, care a câștigat nu mai puțin de 7 premii Oscar. Producția a fost desemnată filmului anului 2024 și a primit statuete pentru: pentru cel mai bun regizor, cei mai buni actori în rol principal și secundar, muzică originală și cea mai bună imagine.

ADVERTISEMENT

Cu doar puțin timp înainte, Cristian Tudor Popescu dezvăluia ce părere are despre producția de trei ore despre crearea bombei atomice, a regizorului și scenaristului Christopher Nolan.

Care este, în opinia ziaristului, singurul premiu meritat

Astfel, Cristian Tudor Popescu a dezvăluit pe contul său personal de Facebook că Oppenheimer nu este chiar pe gustul lui. Spre deosebire de celelalte filme ale lui Nolan, acesta nu l-a dat pe spate, deși mulți critici l-au adorat.

ADVERTISEMENT

Din punctul său de vedere, singurul Oscar pe care Oppenheimer îl merita era cel de la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, unde nominalizat a fost Robert Downey jr.

De altfel, jurnalistul nu s-a înșelat, căci actorul chiar a primit statueta aurie, prima din cariera sa, pentru rolul lui Lewis Strauss, dușmanul lui J Robert Oppenheimer în filmul biografic regizat de Christopher Nolan.

ADVERTISEMENT

În timpul discursului, actorul a mulțumit „copilăriei oribile și Academiei, în această ordine”. Totodată, a transmis recunoștința sa „veterinarului… scuze, soției Susan. M-a găsit într-un adăpost de animale mârâind și m-a adus la viață cu iubirea ei. Este motivul pentru care sunt aici”.

Cristian Tudor Popescu despre Oppenheimer: „Nu e deloc atomic”

În ciuda laudelor, însă, Cristian Tudor Popescu nu consideră că filmul câștigător al marelui premiul la Oscar merita să se facă atât de multă vâlvă în jurul său. „Oscar – marele favorit e conventional, nu atomic

Oppenheimer are 13 nominalizări, inclusiv Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor în rol principal. Deși sunt fan Christopher Nolan, cred că acest film despre facerea bombei atomice nu e deloc atomic.

E un film conventional, ‘clasicist’, chiar conformist, în contradicție cu creativitatea și originalitatea debordante care m-au fascinat în alte Nolan-uri: Inception, Interstellar, Dunkirk sau The Dark Knight.

Singurul Oscar pentru Oppenheimer pe care l-aș considera meritat este Robert Downey jr. în rol secundar. Însă dacă premiul acesta îl ia Ryan Gosling pentru rolul Ken din Barbie, nu mă supăr câtuși de puțin”, a declarat Tudor Popescu cu câteva ore bune înaintea începerii decernării Premiilor Oscar, în mediul online, despre Oppenheimer, favoritul criticilor și al publicului.

ADVERTISEMENT