Simona Halep

Cristian Tudor Popescu, necruțător după Halep – Jabeur 2-1: „Greșeli greu de descris la Halep”

19.02.2020 | 20:31
Cristian Tudor Popescu necrutator dupa Halep  Jabeur 21 Greseli greu de descris la Halep
ADVERTISEMENT

Cistian Tudor Popescu a comentat prestația Simonei Halep din meciul cu Ons Jabeur, câștigat extrem de greu de româncă. Jurnalistul crede că vârsta Simonei își spune cuvântul, însă nu are explicații pentru momentele când Halep greșește „ca în curtea școlii”.

Cristian Tudor Popescu, acid după victoria Simonei Halep cu Ons Jabeur

Cristian Tudor Popescu crede că diferența în meciurile din ultima vreme ale Simonei Halep o face pregătirea psihică. „Nu e vorba aici de recuperare fizică, cât de o anumită depresurizare psihică după un turneu atât de dur. Din punct de vedere psihic, nu atât fizic, s-a văzut diferența: au fost niște greșeli greu de descris la Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Au fost greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad, după cum am auzit că a făcut-o zilele astea.

Să trimiți în burta fileului cu minge la mână, să fii Simona Halep, așa ceva nu se întâmplă din punct de vedere fizic sau tehnic, că doar n-a uitat Simona să lovească cu dreapta. Psihic nu are acum mobilizare suficientă ca să ridice mingea. Simona a avut multe greșeli la fileu, e semnul scăderii forței psihice, pentru că a lovit plat fără forță, fără convingere, nu a avut vlagă.

ADVERTISEMENT

Se apropie de 29 d eani, de când joacă tenis și-și impune un regim de viață extrem de strict, de dur, ca să facă performanța pe care a făcut-o. Când începi să te apropii de 30 de ani, pur și simplu apare acest blocaj. Iarăși servesc, iarăși mă doare spatele, iarăși, iarăși de prea multe ori.

Iată, totuși, că demonstrează jucători și jucătoare că se poate face performanță și la 34-35 de ani sau chiar dincolo.

ADVERTISEMENT

Diferența s-a făcut la o minge, Simona ar fi putut să închidă la milimetru acel serviciu, atunci când Jabeur a greșit i-a turnat plumb în brațe. Greșeli de curtea șcholii și la Jabeur, nu degeaba e pe locul 45 mondial, că altfel era top 10. Dacă avea azi Simona de-a face cu una din top 10, atunci era altfel”, a explicat Popescu la Digi Sport.

Sabalenka, adversar periculos pentru Halep

Următorul adversar pentru Simona Halep, Aryna Sabalenka, este extrem de periculos, consideră Cristian Tudor Popescu. „Nu doar că a bătut-o Sabalenka la Adelaide, dar joacă și bine. A început să își mai modereze jocul, să nu se mai bazeze exclusiv pe loviturile acelea de măciucă pe care i le știm. Nu mai forțează atât de tare, nu încearcă să lovească în toate mingile decisiv”, a prefețat jurnalistul meciul dintre Sabalenka și Halep.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost învinsă în ultimul meci direct la Adelaide, în Australia, scor 0-2 (4-6, 2-6). La Dubai, Halep și Sabalenka se va juca joi, 20 februarie, nu înainte de 18.30.

  • 13 e locul ocupat în clasamentul WTA de Sabalenka
  • 21 de ani are Sabalenka, adversara Simonei Halep de mâine
ADVERTISEMENT