News

Cristian Tudor Popescu: “Protestele, un simptom al pandemiei. Trebuie să le adăugăm pe listă”

20.03.2021 | 22:58
Cristian Tudor Popescu Protestele un simptom al pandemiei Trebuie sa le adaugam pe lista
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este convins că protestele împotriva restricțiilor care au avut loc în București și în alte orașe din țară vor contribui la creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

CTP: Aceste proteste, “un simptom al pandemiei”

Într-o intervenție la Digi24, Cristian Tudor Popescu a spus că protestele sunt un simptom al pandemiei și vor continua cât durează aceasta.

ADVERTISEMENT

„Sunt un simptom al pandemiei, trebuie să adăugăm la simptomele COVID-19, febră, dureri de cap, tuse seacă, și aceste manifestări de stradă. Ele vor avea loc câtă vreme durează pandemia.

Dacă cetățenii raționali, cu bun- simț, din această țară s-au săturat de a nu-i vedea pe cei dragi, s-au săturat să lucreze cu masca pe față și s-au săturat să se ferească tot timpul, atunci le spun că trebuie să se sature în continuare de toate acestea, în plus, și de astfel de proteste”, este de părere jurnalistul.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu este convins că rezultatul protestelor de sâmbătă va fi creșterea numărului de îmbolnăviri. „Rezultatul practic al acestei vânzoleli este un număr, numărul de infectări în plus pe care le va genera ce vedem acolo.

Toți oamenii aceștia fără mască, băgați unii în alții, se duc în familie, în societate. Cu siguranță un procent deloc de neglijat dintre ei vor duce virusul pentru a-i infecta pe alții”, a concluzionat el.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, ziua în care România a înregistrat un număr record de pacienți în secțiile de Terapie Intensivă, în București au avut loc proteste la care au participat 1.000 de persoane. Evenimente similare au avut loc și în Brașov, Cluj și Severin.

Participanții la aceste proteste solicită revenirea la viața de dinainte de pandemie. Manifestanții nu sunt de acord cu purtarea măștilor de protecție și nici cu celelalte reguli de protecție impuse de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Printre personajele publice care au participat la protestul de la București s-a numărat și senatorul independent Diana Șoșoacă, proaspăt exclusă din mișcarea politică AUR, pe listele căreia a intrat în Parlament.

ADVERTISEMENT