News

Marcel Ciolacu îi cere scuze medicului Cîrstoiu și îl invită pe Piedone să-și negocieze retragerea

După ce PSD și PNL au renunțat la Cătălin Cîrstoiu, Marcel Ciolacu i-a cerut scuze ”pentru tot ce a pătimit”. Șeful PSD vrea o discuție cu Piedone
23.04.2024 | 20:01
Marcel Ciolacu ii cere scuze medicului Cirstoiu si il invita pe Piedone sasi negocieze retragerea
Marcel Ciolacu i-a cerut scuze medicului Cătălin Cîrstoiu Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Președintele Partidului Social Democrat a explicat de ce alianța PSD-PNL a luat decizia de a retrage candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu îi cere scuze medicului Cîrstoiu

Marcel Ciolacu i-a cerut scuze fostului candidat comun, Cătălin Cîrstoiu, pentru tot ce a pătimit medicul în ultima perioadă și speră să poată rămâne prieteni.

ADVERTISEMENT

„Eu înțeleg că în acest moment, opinia publică, în primul rând, se construiește pe percepție. Eu aș vrea să vă vorbesc astăzi despre un adevăr. Adevărul este în felul următor: Cătălin Cîrstoiu este un medic de excepție. Un medic de excepție într-un domeniu foarte dificil.

Este un chirurg de excepție, un om care și-a clădit toată activitatea prin muncă și studii pe care le-a terminat cu nota 10, într-un domeniu în care n-ai voie nici o zi să nu îți faci un upgrade profesional. Un manager de excepție.

ADVERTISEMENT

Am plecat de la o idee comună în coaliție de a avea un candidat comun. Cum s-a reușit ca în două săptămâni și am văzut că a fost preluată această sintagmă să devină Bin Laden, fără să ucidă pe nimeni, fără să omoare pe nimeni, fără să facă rău nimănui, dimpotrivă, salvând vieți este cu totul altceva.

Nu e primul și nici ultimul caz din politică care pățește astfel. Aduceți-vă aminte de doamna Firea, cu Azilele Groazei, în care la un moment dat toată lumea arăta către dânsa și s-a dovedit, după foarte puțin timp că n-a avut nicio legătură cu Azilele Groazei.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă astfel de lucruri în politică și îmi pare foarte rău și îmi doresc din tot sufletul ca domnul doctor Cătălin Cîrstoiu să rămână un prieten, cu toate că ne cunoaștem de foarte puțin timp și îmi cer scuze eu față de dânsul pentru tot ceea ce a pătimit, pentru că atacurile n-au fost împotriva dânsului.

Atacurile au fost, din punctul meu de vedere, după o analiză proprie, împotriva acestei alianțe electorale”, a declarat primul-ministru.

ADVERTISEMENT

Piedone, invitat să-și negocieze retragerea

Președintele PSD a mai declarat că este nevoie de o discuție cu Cristian Popescu Piedone pentru a se „depăși orgoliile”, în contextul în care edilul de la Sectorul 5 a spus că nu vrea să se retragă din cursă.

„O să îmi permit, prin intermediul dumneavoastră, să fac un apel şi la un alt prieten de-al meu, prieten de-al fratelui meu, cunoștință de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone.

Cred că în viaţă trebuie să ne aşezăm la masă, să nu avem orgolii şi să reuşim să construim ce este cel mai bine pentru Bucureşti.

Experienţa, determinarea, profesionalismul de care a dat dovadă atunci când a fost primar general al Capitalei Gabriela Firea confirmă faptul că este cea mai bună candidată în acest moment pentru fotoliul de primar general.

Sunt ferm convins că domnul Piedone va primi mesajul meu şi împreună vom depăşi orgoliile şi vom trece la un mod în care trebuie să construim și să vedem cum scrie la Federația de Tenis, cum să servim mai bine pentru bucureșteni și pentru România.

Cred că vom putea să ne așezăm la masă să închidem această discuție privind sectoare și primăria generală, spre binele Bucureștiului, nu spre binele personal”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Anterior, Cristian Popescu Piedone a respins categoric ideea de a se retrage din cursa pentru Capitală. „Mă retrag cu o condiție, să aducă tezaurul României de la ruși”, a declarat ironic primarul Sectorului 5.

ADVERTISEMENT