Sport

Cristiano Bergodi, prezentat oficial la Rapid. „Nu mă sperie nimic!”

Cristiano Bergodi (58 de ani) a semnat un contract pe două sezoane cu Rapid și a fost prezentat oficial ca noul antrenor al giuleștenilor.
10.07.2023 | 19:27
Cristiano Bergodi prezentat oficial la Rapid Nu ma sperie nimic
Cristiano Bergodi a fost prezentat oficial în funcția de antrenor al Rapidului, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Sursă foto: Facebook FC Rapid 1923
ADVERTISEMENT
10-07-2023
16:30

Cristiano Bergodi, după ce a semnat pe doi ani cu Rapid: „Nu am bagheta magică!”

La puțin timp după ce a semnat un contract pe doi ani cu Rapid, italianul Cristiano Bergodi a acordat un interviu pentru Rapid TV, în care a vorbit despre așteptările pe care le are în Giulești.

„Mă simt bine, sunt bucuros pentru că am revenit în Giulești. Mă bucur că m-a luat în considerare clubul și sper să fac lucruri bune. Sper că va fi un mandat bun, începem un campionat important. Am venit după un cantonament pe care l-au făcut cu un alt antrenor, dar campionatul abia începe. Sper că va fi bine, am venit cu entuziasm, dorință și motivație pentru a face un lucru bun în acest an. 

Vom vedea, acum sunt puține zile până începe campionatul și nu e ușor. Sunt motivat și am dorința de a face lucruri bune. Lotul mi se pare unul bun, echipa crește din an în an și e un club glorios care poate face o performanță bună. Este normal să mă uit la ei în următoarele zile. 

Nu mă sperie nimic și atunci sunt sigur că vom face lucruri bune. Nu am bagheta magică, dar întotdeauna unde am mers nu m-am speriat de nimic în situații grele. Sunt sigur că voi face o treabă bună”, a declarat Cristiano Bergodi.

10-07-2023
15:40

Bergodi a semnat pe doi ani cu Rapid

Cristiano Bergodi a fost prezentat oficial în funcția de antrenor al Rapidului, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Italianul în vârstă de 58 de ani a semnat un contract valabil pentru următoarele două stagiuni.

”Ne-a plăcut tuturor celor din club stilul ofensiv jucat de echipele antrenate de dânsul. Și nu numai! I-am apreciat atitudinea echilibrată, dar și discursul elegant și competent. Este un sentiment de încredere și seriozitate pe care îl transmite, sentiment de care o echipă are mare nevoie”, a declarat acționarul majoritar al Rapidului, Dan Șucu, pentru site-ul oficial al giuleștenilor.

Crescut la juniorii lui Pescara, Cristiano Bergodi a fost un mare jucător al lui Lazio, pentru care a evoluat între 1989 și 1996. Din 2002, și-a început cariera de antrenor la Imolese, ulterior conducând Sassuolo.

În 2005, și-a început aventura în România, unde a antrenat Progresul București, CFR Cluj, Rapid (în sezonul 2007-2008 și în 2015), Politehnica Iași, FCSB, ASA Târgu Mureș, FC Voluntari, Universitatea Craiova și Sepsi. În toată această perioadă, Bergodi a mai fost pe banca formațiilor de Serie B, Modena, Pescara și Brescia.

Antrenorul italian a câștigat cu Rapid ultimul trofeu important, Supercupa României din 2007, după o finală cu Dinamo, un meci câștigat la loviturile de departajare, în care a debutat Vladimir Bozovic.

Cristiano Bergodi a plecat de la Rapid neînvins, după o dublă cu Nurnberg (2-2, 0-0), din turul 1 al Cupei UEFA. După cel mai slab tur de campionat din istoria Rapidului, Cristiano Bergodi a fost chemat să salveze clubul de la retrogradare, însă nu a reușit acest lucru în sezonul 2014/2015.

În ultimele două stagiuni, italianul născut la Bracciano a condus formația Sepsi OSK, alături de care a câștigat două Cupe ale României consecutive, dar și o Supercupă a României. Cristiano Bergodi va debuta pe banca Rapidului chiar împotriva fostei sale formații, Sepsi OSK, vineri, 14 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul Giulești.

10-07-2023
14:52

Cristiano Bergodi nu a încheiat negocierile cu Rapid

Cristiano Bergodi și Rapid nu au finalizat încă negocierile, așa că antrenorul nu va mai fi prezentat pe 10 iulie, așa cum era planificat. Cel mai probabil, antrenorul italian va semna contractul în decursul zilei de mâine. 

Fostul antrenor al lui Sepsi Sfântu Gheorghe va oferi primele declarații la următorul antrenament. Presa va avea acces în primele zece minute ale ședinței de pregătire, confirm ofițerului de presă al clubului. 

Cristiano Bergodi va deveni în scurt timp oficial antrenorul Rapidului, așa cum FANATIK a anunțat. Fostul antrenor al lui Sepsi a ajuns la București și va semna contractul cu „giuleștenii”.

Cristiano Bergodi a aterizat la București. Prima reacție a antrenorului: „Se pare că toate drumurile duc în România pentru mine”

Cristiano Bergodi urmează să parafeze contractul cu Rapid, iar antrenorul a oferit o scurtă declarație pe aeroportul Henri Coandă: „Sunt fericit. (Reporter: Aţi primit multe mesaje din partea fanilor Rapidului?) Da, da! Da (n.r. dacă au fost pozitive). Se pare că toate drumurile duc în România pentru mine”.

ADVERTISEMENT

Italianul va semna un contract valabil pe doi ani și are ca obiectiv câștigarea titlului în SuperLiga. Bergodi va debuta în Giulești chiar împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

Cristiano Bergodi a fost deja luat în primire de Liviu Ungurean: „Poate mulți dintre voi ați uitat anul 2015 cu italianul pe bancă!!! A făcut marea performanță și a dus Rapidul în liga a doua!!”, a scris liderul galeriei Rapidului pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi, pus sub presiune de fanii Rapidului: „Dacă nu va funcționa, vor cădea capete”

Gigi Corsicanu a vorbit despre numirea antrenorului italian pe banca Rapidului: „Noi ne-am resemnat, mergem cu Rapidul înainte. Nu ținem cu Rapid pentru Marius Șumudică, pentru Dan Șucu. Acum două seri am anunțat că domnul Șucu s-a înțeles deja cu Cristiano Bergodi. Totuși speram să se schimbe ceva, pentru că simțeam o susținere pentru Marius Șumudică”.

Fostul lider al galeriei Rapidului a lăsat de înțeles că patronul echipei nu a ținut de părerea unanimă a suporterilor: „Toată lumea l-a sfătuit pe domnul Șucu să-l aleagă pe Șumudică. E un moment mai dificil în perioada asta. Nu mai ești atât de sigur să te bați la titlu. Dacă vine un antrenor cu principii, trebuie să-și impună ideile.

ADVERTISEMENT

Și suporterii au dreptul la o opinie. Facem spectacol. Acționarii beneficiază de sponsorizări prin intermediul nostru, pentru spectacolul care este în tribune. Este dreptul lui (n.r. al lui Dan Șucu) să aleagă antrenorul. Ne-am spus și noi punctul de vedere”.

„Dacă nu va funcționa, vor cădea niște capete!”

Gheorghe Răducan a explicat că Bergodi va plăti în cazul în care nu va avea rezultate: „Noi nu ne dorim răul Rapidului. Dacă nu va funcționa, vor cădea niște capete. Noi am avut răbdare cu Adrian Mutu. Performanța nu se face peste noapte. Știu ce înseamnă să faci treabă. Noi nu am făcut presiune. Ne-am exprimat susținerea pentru antrenorul Marius Șumudică. Am o relație bună cu domnul Bergodi. Dacă facem o comparație, CV-ul lui Șumudică arată mai bine”.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu și Victor Angelescu nu au scăpat nici ei de critici: „Eu vreau să pun această decizie pe seama lipsei de experiență. Din moment ce ai făcut această alegere, e clar că ai făcut presiune asupra echipei. Puteau să ia presiunea și să fie pe Șumudică. Nu sunt avocatul lui Șumudică. Șumudică a făcut tot ce a putut să vină la Rapid.

Eu mi-am exprimat opțiunea pentru Marius Șumudică, ce am făcut altceva? Oamenii vor face comparație, dacă nu vor fi rezultate. Am avut șansa să-l avem pe Șumudică”, a mai declarat Corsicanu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT