Sport

Cristiano Bergodi e noul antrenor al Rapidului, așa cum a dezvăluit Fanatik! Dan Șucu: „I-am apreciat discursul elegant”

Cristiano Bergodi este noul antrenor al Rapidului! Gruparea alb-vișinie a anunțat că italianul e așteptat să semneze contractul și motivele pentru care a fost ales.
09.07.2023 | 12:48
Cristiano Bergodi e noul antrenor al Rapidului asa cum a dezvaluit Fanatik Dan Sucu Iam apreciat discursul elegant
Cristiano Bergodi e noul antrenor al Rapidului, așa cum a dezvăluit Fanatik! Dan Șucu: „I-am apreciat discursul elegant”. FOTO: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi este noul antrenor al Rapidului! FANATIK a dezvăluit în exclusivitate alegerea giuleștenilor pentru banca tehnică, iar acum a venit și confirmarea oficială. Italianul a câștigat lupta cu Marius Șumudică, iar Dan Șucu a explicat de ce.

Cristiano Bergodi, noul antrenor al Rapidului! Dan Șucu: „Transmite un sentimente de seriozitate”

Bergodi revine astfel pentru a treia oară în Giulești. Antrenorul în vârstă de 58 de ani i-a mai pregătit pe alb-vișinii în 2007 și în 2015, în primul mandat reușind chiar să aducă un trofeu în vitrina Rapidului, Supercupa României.

ADVERTISEMENT

„Clubul FC Rapid a ajuns la un acord de principiu cu Cristiano Bergodi, cel care este așteptat mâine pentru a semna contractul de antrenor principal.

Antrenorul italian, un fost mare jucător al lui Lazio, a adus ultimul trofeu important al Rapidului, Supercupa României, în 2007. Cristiano Bergodi a câștigat trei trofee cu Sepsi în ultimele 14 luni, două Cupe ale României și o Supercupă a României.

ADVERTISEMENT

‘Dragi rapidiști, sigur, este extrem de deranjant să fii pus în situația de a schimba antrenorul cu o săptămână înainte de începerea campionatului. Din fericire, rezolvarea ideală este la îndemână.

Domnul Cristiano Bergodi este disponibil și mi-a transmis că este onorat să redevină antrenorul Rapidului. Ne-a plăcut tuturor celor din club stilul ofensiv jucat de echipele antrenate de dânsul. Și nu numai! I-am apreciat atitudinea echilibrată, dar și discursul elegant și competent.

ADVERTISEMENT

Este un sentiment de încredere și seriozitate pe care îl transmite, sentiment de care o echipă are mare nevoie. Mâine, îl așteptăm pe domnul Bergodi să parafeze contractul cu Rapid și să îi dăm drumul la treabă.’ – Dan Șucu”, se arată în comunicatul oficial emis de gruparea de sub Podul Grant.

Cristiano Bergodi ar putea debuta oficial pe banca triplei campioane a României, pe 14 iulie, chiar împotriva fostei sale echipei, Sepsi OSK, în prima etapă a noului sezon din Superliga României. Partida se va juca în Giulești, vineri, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Visul lui Marius Șumudică a fost spulberat: „Sunt nebun, cred că eu voi fi alesul”

Cristiano Bergodi i-a luat fața lui Marius Șumudică în lupta pentru postul de antrenor al Rapidului. Cu câteva ore înainte ca italianul să fie anunțat drept noul noul tehnician al giuleștenilor, Șumudică încă spera ca el să fie alesul conducerii.

„Spun sincer că m-am gândit să nu vin la emisiune. Jur că nu știu ce să spun! Aseară, când am văzut că fostul lider al galeriei, ‘Corsicanu’ (n.r. Gigi Răducan), a intrat în direct și a spus că domnul Șucu a bătut palma cu Bergodi, eu până atunci nu dormisem trei nopți, dar aseară n-am pus geană pe geană.

Nu știu ce să zic, în momentul de față, să fiu sincer, simt și îmi doresc, visez să antrenez Rapidul, o spun sincer. Simt că și planetele s-au aliniat de așa natură, eu liber de contract, iar Rapid fară antrenor.

Am încredere că, împreună cu cei din conducere, cu echipa și suporterii putem face performanță la Rapid. Dar eu sunt atât de nebun încât sper că încă voi fi numit acolo. Spun lucrul ăsta așteptând, până la urmă, un anunț oficial din partea celor de la Rapid care să mă contrazică.

Eu încă sper și sunt nebun, cred că eu voi fi alesul. Și mai spun un singur lucru, legat de toți oamenii care m-au sprijinit. Țin să le mulțumesc tuturor care m-au votat și mi-au fost alături, a declarat Marius Șumudică, la TV Digi Sport.

  • 3 trofee are în palmares Bergodi ca antrenor: două Cupe ale României, cu Sepsi, și două Supercupe, una cu Rapid și cealaltă cu Sepsi
ADVERTISEMENT