Sport

Cristiano Ronaldo are probleme la Al-Nassr. Saudiții, sancționați dur de FIFA!

FIFA le-a aplicat o interdicție arabilor de la Al-Nassr. Echipa lui Cristiano Ronaldo riscă să rămână fără dreptul de a transfera jucători.
12.07.2023 | 13:32
Cristiano Ronaldo are probleme la AlNassr Sauditii sanctionati dur de FIFA
Cristiano Ronaldo are probleme la Al-Nassr. Clubul saudit a fost sancționat de FIFA. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Al-Nassr, echipa care l-a transferat pe Cristiano Ronaldo la începutul anului, a fost sancționată de FIFA. Clubul din prima ligă a Arabiei Saudite a intrat în atenția forurilor internaționale, din cauza unei datorii față de Leicester în urma unui transfer din 2018.

FIFA i-a sancționat pe arabii de la Al-Nassr

Echipele din Arabia Saudită fac senzație pe piața transferurilor. Prima care a deschis „balul” a fost Al-Nassr. Vicecampioana Arabiei Saudite l-a transferat pe Cristiano Ronaldo la începutul lunii ianuarie. Lusitanul are un salariu anual de 200 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Totuși, saudiții s-au lovit de interdicția celor de la FIFA, după o dispută cu Leicester, fosta campioană din Premier League, notează Mirror. În 2018, Al-Nassr l-a transferat pe atacantul nigerian Ahmed Musa pentru suma de 16,5 milioane de euro.

Potrivit unei hotărâri oficiale FIFA, Al-Nassr nu i-a plătit lui Leicester suma de 460.000 de euro ce se referă la bonusurile de performanță. Decizia forului internațional a fost făcută publică încă din toamna anului 2021. La acel moment, Al-Nassr a fost avertizată că i se va aplica interdicții la transferuri, dacă nu va plăti suma datorată lui Leicester.

ADVERTISEMENT

Al-Nassr nu poate semna jucători în trei ferestre de transferuri

Potrivit Mirror, Al-Nassr nu a respectat hotărârea și nu a virat banii în contul celor de la Leicester, formație care între timp a retrogradat în Championship. Astfel, formația lui Cristiano Ronaldo va fi sancționată și nu va putea semna noi jucători pe o perioadă de trei ferestre de transferuri.

Regula se aplică atât transferurilor interne, cât și celor internaționale. Astfel, trendul saudiților de la Al-Nassr, de a semna cu vedete din Europa, se va opri pentru o perioadă. Cazul dintre Al-Nassr și Leicester va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină a FIFA.

ADVERTISEMENT

Forul care conduce fotbalul mondial vrea să clarifice dacă Leicester a primit sau nu suma de bani de la Al-Nassr. În apărarea sa, clubul din Arabia Saudită a precizat că problema a apărut înainte ca echipa să fie preluată de Fondul Public de Investiții. Saudiții sunt dispuși să plătească imediat suma de bani britanicilor.

Al-Nassr face spectacol în perioada de transferuri din vară

Al-Nassr confirmă transferul uluitor al lui Cristiano Ronaldo înregistrat în iarnă. Vicecampioana din Arabia Saudită continuă să facă senzație și în fereastra de transferuri din această vară.

ADVERTISEMENT

Ultimul nume sonor care s-a alăturat saudiților este Marcelo Brozovic. Totodată, internaționalul italian Domenico Berardi și Hakim Ziyech, fotbalistul marocan al lui Chelsea, sunt aproape să semneze cu gruparea saudită.

ADVERTISEMENT