Fotbal international

Cristiano Ronaldo, disperat să devină golgeterul Seriei A. Ce record unic în lume ar stabili starul lui Juventus

07.07.2020 | 15:00
Cristiano Ronaldo disperat sa devina golgeterul Seriei A Ce record unic in lume ar stabili starul lui Juventus
ADVERTISEMENT

Portughezul Cristiano Ronaldo este disperat să reuşească să câştige măcar o singură dată titlul de golgeter în Serie A. Nu e deloc o misiune uşoară, pentru că după ce a ratat acest obiectiv în primul său sezon în fotbalul italian, anul trecut, acum în faţa sa se află un adversar extrem de redutabil, vârful lui Lazio, Ciro Immobile.

Ciro Immobile are 29 de goluri înscrise în cele 30 de etape şi se află pe locul 2 în ierarhia tunarilor europeni, după polonezul Robert Lewandowski de la Bayern Munchen, între cei doi dându-se lupta pentru câştigarea trofeului Gheata de Aur, cu menţiunea că Lewa a încheiat sezonul în Bundesliga, iar Immobile mare încă opt etape de jucat.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo îl urmează cu 25 de reuşite, patru mai puţin decât rivalul direct şi va fi destul de dificil să îl poată prinde din urmă, dar cu siguranţă că lusitanul va face totul pentru a atinge acest obiectiv.

Cristiano Ronaldo vrea să intre în istoria fotbalului cu un nou record

În cariera sa Cristiano Ronaldo a colectat toate trofeele posibile, mai puţin acest titlu de cappo cannoniere din Serie A. De care are mare nevoie pentru a mai stabili încă un record unic în lumea fotbalului.

ADVERTISEMENT

Este vorba de a fi singurul jucător care a reuşit să devină cel mai bun marcator în trei dintre cele mai tari campionate din Europa: Spania, Anglia şi Italia. A fost golgeter în Premier League şi în La Liga şi mai trebuie să facă acest lucru şi în Serie A.

Doi jucători au câştigat de trei ori titlul de golgeter, dar nu în campionate de top 5

Există doi jucători în istoria fotbalului care au reuşit să iasă golgeteri în trei campionate diferite, dar unul dintre aceste campionate a fost cel al Ţărilor de Jos, care nu intră în categoria Top 5.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Ruud van Nistelrooy, cel mai bun marcator în Premier League în 2003, în La Liga în 2007 şi de două ori cu PSV în Olanda, înainte de a pleca la Manchester United.

Ruud van Nistelrooy şi Luis Suarez, golgeteri în Anglia, Spania şi Ţările de Jos

De asemeni, actualul vârf al Barcelonei, Luis Suarez, a reuşit tripla pe acelaşi traseu: Ajax în 2010, Liverpool în 2014 şi Barcelona în 2016.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldoştie că de acum anii nu mai merg în favoarea lui. Jucătorul portughez a ajuns deja la borna 34 şi îi va fi tot mai greu să realizeze acest record dacă va rata ţinta în actualul sezon.

ADVERTISEMENT