Sport

Cristiano Ronaldo, un nou moment negru al sezonului! Record negativ pentru portughez

Cristiano Ronaldo nu a marcat nici în deplasarea de la Burnley și a ajuns la cinci meciuri de secetă în tricoul lui Manchester United, cea mai lungă perioadă a sa fără goluri din 2010.
09.02.2022 | 00:13
Cristiano Ronaldo un nou moment negru al sezonului Record negativ pentru portughez
Starul echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, nu a marcat în meciul din deplasare cu Burnley, încheiat la egalitate, scor 1-1, și a ajuns la cinci partide consecutive fără gol marcat, cea mai lungă perioadă a sa de secetă din 2010. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
08-02-2022
22:14

Ronaldo, record negativ

Starul echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, nu a marcat în meciul din deplasare cu Burnley, încheiat la egalitate, scor 1-1, și a ajuns la cinci partide consecutive fără gol marcat, cea mai lungă perioadă a sa de secetă din 2010.

Portughezul a început meciul din etapa a 24-a din Premier League pe banca de rezerve. El a fost aruncat în luptă în minutul 68, dar nu a reușit să aibă impactul dorit.

Pentru oricine altcineva, patru meciuri fără gol marcat nu reprezintă o criză, dar, pentru starul lui Manchester United, lucrurile nu stau deloc așa.

La ai săi 37 de ani proaspăt împliniți, Cristiano Ronaldo se află în fața unei mari provocări: aceea de a înscrie în poarta lui Burnley, pentru a evita cea mai lungă secetă de goluri de peste un deceniu.

ADVERTISEMENT

Care este ultimul meci cu gol a lui Ronaldo

Internaționalul portughez nu a marcat în ultimele patru meciuri în tricoul lui Manchester United. A avut ocazia în meciul de vineri împotriva cu Middlesbrough, dar a ratat un penalty acordat, întrucât portarul oaspeților a anticipat partea în care Ronaldo a trimis balonul.

Coincidență sau nu, deși Cristiano Ronaldo va fi nevoit să marcheze în meciul cu Burnley, ultimul gol al său a fost tot împotriva lui Burnley, în cadrul etapei a 20-a din Premier League, pe 30 decembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Majoritatea atacanților ar accepta cinci meciuri la rând fără gol înscris, considerând că există și perioade mai proaste ale carierei lor. Totuși, pentru multiplul câștigător al Balonului de Aur ar însemna un eșec uriaş.

Când a avut Ronaldo ultima „secetă” de goluri

Ultima dată când portughezul a jucat cinci meciuri de club fără gol marcat a fost în 2010, la Real Madrid. El nu a reușit să înscrie în ultima etapă a primului său sezon împotriva lui Malaga și a început campionatul următor fără a marca împotriva lui Mallorca, Osasuna, Sociedad și Ajax.

ADVERTISEMENT

Dacă ținem cont și de meciurile naţionalei, ultima sa „secetă” de acest fel a fost în 2018. El nu a reușit să marcheze în ultimele două meciuri ale Cupei Mondiale pentru Portugalia și în primele trei meciuri din noul campionat, în tricoul lui Juventus.

Ronaldo a marcat de 14 ori pentru Manchester United în 24 de apariții, de la revenirea sa la club, dar are doar goluri înscrise în ultimele opt.

ADVERTISEMENT

Comentând eliminarea din Cupa Anglei, după meciul cu Middlesbrough, antrenorul lui Manchester United a fost laconic și direct.

„Am irosit prea multe ocazii. Trebuie să ne creăm șanse mai bune și cu mai multă calitate”, a spus Rangnick după ce Manchester United a mai ratat un obiectiv.

La loviturile de departajare, Ronaldo a transformat perfect, dar Manchester United a fost scoasă din competiție când Anthony Elanga (19 ani), a ratat cel de-al optulea penalty.

ADVERTISEMENT