Sport

Cristina Neagu ar putea rata România – Suedia! “Vedem dacă o vom folosi. O doare genunchiul!”

08.12.2019 | 11:39
Cristina Neagu ar putea rata Romania  Suedia Vedem daca o vom folosi O doare genunchiul
ADVERTISEMENT

Tomas Ryde a vorbit la finalul meciului pierdut de echipa națională de handbal feminin a României cu Rusia, scor 18 – 27, în faza grupelor principale de la Campionatul Mondial din Japonia, iar selecționerul a anunțat că Cristina Neagu ar putea rata partida cu Suedia.

Cristina Neagu ar putea rata România – Suedia

Meciul dintre echipa națională a României și cea a Suediei are loc marți, 10 decembrie, de la ora 13.30, în faza grupelor principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Șansele ca Cristina Neagu să joace împoriva suedezelor sunt mici, toate acestea deoarece sportiva din România simte durere la genunchi.

ADVERTISEMENT

“Vedem dacă o vom folosi, e un semn de întrebare fiindcă o doare genunchiul. Durerea e una, dar suferinţa că nu poţi să faci ce îţi doreşti e altceva şi te duce în stări în care îţi fierbe creierul şi chiar e prea mult. Vom vedea ce vom face. Avem o zi de odihnă şi poate îşi revine”, a spus Tomas Ryde, conform gsp.ro.

Cristina Neagu, greu de înlocuit la echipa națională a României

Tomas Ryde a vorbit și despre modul în care Cristina Neagu a evoluat împotriva Rusiei și a dezvăluit că sportiva noastră era obosită deoarece a jucat multe meciuri la CM 2019. “Cristina este obosită acum, e normal să fie aşa. A jucat cu Spania, cu Senegal, cu Muntenegru, a fost pe teren cu Ungaria, astăzi iarăşi. E obosită şi nu mai are energie.

ADVERTISEMENT

Ea a făcut enorm de multe lucruri pentru echipă, dar azi nu a putut şi am vorbit despre acest lucru înainte, dar şi pe parcursul jocului. I-am zis să-şi potolească creierul, să gândească şi să vorbească pozitiv. Ştiu că îi e greu, că ea are dorinţă, dar trebuie să o facă.

Când nu e Neagu în prim-plan trebuie să apară altă fată, să preia iniţiativa. În prima repriză a fost Pristăviţa, a făcut-o foarte bine, apoi cred că şi ea a obosit. Ostase mi-a plăcut astăzi, dar am spus, e greu.

ADVERTISEMENT

E complicat, s-a acumulat oboseală pentru că aceste fete nu sunt obişnuite cu acest ritm, cu un Mondial. E nevoie de timp, de alte meciuri împreună pentru a reuşi să ducem 60 de minute ceea ce astăzi am făcut în primele 40″, mai spus Tomas Ryde.

România nu mai are nicio șansă să se califice în semifinalele CM 2019

Echipa națională de handbal feminin a României mai are de disputat două meciuri în grupele principale de la Campionatul Mondial din Japonia. Româncele se vor duela cu Suedia, marți, 10 decembrie, de la ora 13.30, iar miercuri, 11 decembrie, ora 11.00, cu Japonia.

ADVERTISEMENT

Echipa condusă de Tomas Ryde nu mai are nicio șansă să se califice în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia, dar are șanse la locurile 5-7 în urma înfrângerii suferite cu Rusia.

ADVERTISEMENT