Interviu

Cristina Neagu vrea totul: “Nici noi n-am văzut adevărata față a CSM-ului”

11.05.2018 | 16:53
Cristina Neagu vrea totul Nici noi nam vazut adevarata fata a CSMului

CSM București se pregătește de meciul împotriva lui Gyor, în semifinalele Final Four din Budapesta. “Tigroaicele” speră să obțină al doilea titlu în Champions League, după cel câștigat în 2016. Cristina Neagu a vorbit pentru FANATIK.RO înaintea meciului și consideră că meciul împotriva campioanei Ungariei va fi pe muchie de cuțit și poate fi decis de orice detaliu.

Românca s-a declarat foarte bucuroasă de faptul că a fost aleasă în echipa ideală din Champions League, fiind desemnată cel mai bun inter stânga.

“Chiar dacă pierzi, când dai totul, ieși cu capul sus”

Bună ziua, Cristina! Cresc emoțiile înaintea meciului?

– Tensiunea crește, este normal. Mâine jucăm, este cel mai important meci al sezonului. Dar trebuie să ne și relaxăm. Jucăm pe cea mai mare scenă și în cele mai importante meciuri. Să ne bucurăm de ele.

Cum este turneul Final Four în handbal, tu ai o mare experiență evoluând în fiecare turneu de la început? 

– Colegele mele au ajuns pentru a 3-a oară în Final Four. Au și ele o mare experiență. Nu am câte trofee mi-aș fi dorit. Eu nu am ce sfaturi să dau. Trebuie să fim concentrate la maximum și să dăm totul. Asta contează, pentru că în momentul în care dai totul, chiar și în cazul unei înfrângeri, ieși cu capul sus.

“A fost un sezon foarte greu, cu evoluții bune și modeste”

Este o motivație suplimentară confruntarea cu Gyor având în vedere faptul că ai pierdut cu Gyor meciurile de până acum…

– Nu am o motivație suplimentară, îmi doresc să câștig semifinala. Chiar dacă jucam împotriva unei alte echipe, îmi doream să câștig semifinala.

Cum ați fost primite?

– Totul e ok. Am venit ieri, ne-am antrenat. E bine. Nu ne concentrăm pe altceva decât pe jocul de mâine, împotriva lui Gyor.

Ce feeling ai? Puteți câștiga competiția?

– Avem o echipă foarte puternică. Dar am mai spus-o. Avem un sezon greu, în care am alternat evoluțiile bune cu cele modeste. Sentimentul este că nu știm ce se va întâmpla mâine, dar pornim cu șanse egale. Nu există o favorită. Există o zi mai bună, niște noroc, portari în formă și o apărare foarte bună.

“Nici noi n-am văzut adevărata față a CSM-ului”

Cât contează că vă știe Ambros?

– Nu contează. El mă știe mai bine pe mine lucrând la națională de un an și jumătate și sunt convinsă așa ca și noi, a pregătit meciul în detaliu.

Am apucat să vedem adevărata față a CSM-ului în acest sezon?

– Nu. Nici noi nu cred că am văzut adevărata față a CSM-ului în acest sezon. Am fost la extreme, meciuri foarte bune, dar și meciuri foarte slabe. Așa că, vom vedea mâine unde ne aflăm.

Ești în echipa ideală a turneului, pe postul de cel mai bun inter stânga din Champions League…

– Mă bucur mult că sunt apreciată. Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat și sper ca mâine să avem o evoluție foarte bună împotriva lui Gyor.

2015 este anul în care Neagu a câștigat EHF Champions League

3 este numărul de premii pentru “Cea mai bună jucătoare a lumii” câștigate de Cristina Neagu