Premier League

Cronologia ultimei zile din viaţa patronului lui Leicester City! Ce s-a întâmplat înaintea tragediei

29.10.2018 | 10:34
Cronologia ultimei zile din viata patronului lui Leicester City Ce sa intamplat inaintea tragediei

Vichai Srivaddhanaprabha, patronul lui Leicester City, şi-a petrecut ultimele ore din viaţă alături de jucătorii echipei pe care a cumpărat-o în 2010. Duminică, la 24 de ore după prăbuşirea elicopterului, clubul a anunţat în mod oficial decesul omului de afaceri.

Ziua de 27 octombrie 2018 nu va fi uitată niciodată de fanii şi jucătorii lui Leicester City. Ceea ce trebuia să fie o zi obişnuită, cu meci în Premier League, s-a transformat rapid într-o adevărată tragedie după ce elicopterul deţinut de Vichai Srivaddhanaprabha s-a prăbuşit în parcarea stadionului “King Power”.

Cronologia ultimei zile din viaţa lui Vichai Srivaddhanaprabha, patronul lui Leicester City

În ultima zi din viaţă, Vichai Srivaddhanaprabha i-a dedicat lui Leicester City majoritatea timpului. Ca de fiecare dată, când formaţia juca pe teren propriu, omul de afaceri şi-a făcut apariţia la stadion încă de la orele prânzului pentru a fi în tribune la meciul cu West Ham United.

14:43 (16:43, ora României) – Vichai Srivaddhanaprabha urcă la bordul elicopetrului AgustaWestland AW169, cu indicativul G-VSKP. Aparatul de zbor, pilotat de Eric Swaffer şi Izabela Roza Lechowicz, a decolat din Ottershaw cu destinaţia Leicester.

Vichai Srivaddhanaprabha s-a întâlnit cu Gareth Southgate la stadion

15:58 (17:58, ora României) – Elicopterul AW 169 a aterizat, ca de obicei, pe gazonul stadionului “King Power”.

16:10 – 16:45 (18:10 – 18:45) – Vichai Srivaddhanaprabha s-a întâlnit cu diverşi oameni de fotbal care au venit să asiste la meciul Leicester City – West Ham United. Printre aceştia s-a numărat şi Gareth Southgate, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Angliei.

Gareth Southgate a urmărit meciul Leicester City - West Ham United 1-1 din tribune
Gareth Southgate a urmărit meciul Leicester City – West Ham United 1-1 din tribune

17:30 (19:30, ora României) – Arbitrul Michael Oliver dă startul meciului Leicester City – West Ham United. Vichai Srivaddhanaprabha se afla în loja VIP din care urmărea partidele formaţiei patronate.

Ultimul gol al lui Leicester City văzut de Vichai Srivaddhanaprabha

19:11 (21:11, ora României) – Wilfred Ndidi înscrie golul prin care Leicester City a obţinut un punct în meciul cu West Ham United. A fost ultima reuşită a “vulpilor” văzută de Vichai Srivaddhanaprabha.

20:20 (22:20, ora României) – Claude Puel şi-a terminat conferinţa de presă. Antrenorul francez urma să se urce în elicopterul deţinut de Vichai Srivaddhanaprabha, dar s-a răzgândit în ultimul moment şi a stat alături de Daniel Amartey, după ce fotbalistul a suferit o accidentare gravă în timpul meciului cu West Ham United.

20:30 (22:30, ora României) – Vichai Srivaddhanaprabha, Nursara Suknamai şi Kaveporn Punpare urcă în elicopterul pilotat de Eric Swaffer şi Izabela Roza Lechowicz.

20:31 (22:31, ora României) – Elicopterul decolează de pe gazonul stadionului “King Power”, însă la scurt timp, după ce a ajuns deasupra arenei, aparatul de zbor a început să se învârtă. Manevrele făcute de pilotul Eric Swaffer au făcut ca elicopterul să nu se prăbuşească peste una dintre tribunele stadionului. După doar 30 de secunde, elicopterul s-a prăbuşit în parcarea stadionului şi a luat foc, iar cele cinci persoane au murit pe loc.