Sport

CSA Steaua și FCSB, dueluri în Liga Elitelor U17 și Liga de Tineret. Cum s-au terminat cele două meciuri din Ghencea

Duelul dintre Steaua și FCSB s-a jucat, însă nu la seniori. Liga Elitelor U17 și Liga de Tineret au produs astăzi două meciuri între marile rivale. la U17, Steaua a reușit victoria, în timp ce la tineret, partida s-a terminat la egalitate.
22.10.2023 | 16:49
CSA Steaua si FCSB dueluri in Liga Elitelor U17 si Liga de Tineret Cum sau terminat cele doua meciuri din Ghencea
CSA și FCSB s-au duelat la juniori. foto: facebook Steaua Bucuresti
ADVERTISEMENT
22-10-2023
13:54

Steaua a câștigat la U17 cu FCSB, scor 3-2

Duelul dintre CSA și FCSB s-a disputat și în cadrul Ligii Elitelor. Echipa armatei a început mai bine partida și a reușit deschiderea scorului. Tot CSA a fost mai activă în atac, astfel că Steaua a majorat scorul la 2-0. 

FCSB a avut o răbufnire de orgoliu și a reușit să reducă din diferență până la pauză, din penalty. În partea a 2-a a meciului, tinerii lui Gigi Becali au continuat ofensiva. FCSB a restabilit egalitatea și spera la golul victoriei. CSA a strâns, însă, rândurile și a reușit să înscrie. CSA – FCSB s-a terminat 3-2.

Derby-ul dintre Steaua și FCSB a avut loc pe unul din terenurile secundare din Ghencea. Echipa armatei a ținut piept tinerilor lui Gigi Becali, iar la fluierul final, tabela a arătat 0-0. Cele două echipe s-au duelat spre deliciul spectatorilor veniți la stadion.

CSA Steaua – FCSB s-a terminat 0-0

Tensiunea meciului și-a spus cuvântul. Gazdele au evoluat cu un om în minus din minutul 14. Andrei Dinu a fost eliminat pentru două cartonașe galbene și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. În ciuda unui om în minus, FCSB a reușit să țină de rezultat și să plece cu un punct.

ADVERTISEMENT

Duelul dintre cele două formații s-a disputat în Liga de Tineret, cea mai mare categorie pentru juniorii din România. Pe 27 Aprilie 2022, FRF a aprobat o nouă competiție internă, Liga de Tineret. Această competiție a înlocuit Liga Elitelor U19.

Hotărârea luată de FRF a venit în urma unei analize a fotbalului românesc juvenil. În Liga Elitelor U19, s-a constatat că 60% dintre jucători erau U18. Un alt aspect a fost faptul că la loturile României U19 și U18, toți jucătorii se antrenau deja cu echipa de seniori a cluburilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, această competiție a oferit prilejul celor două rivale să își testeze nivelul de joc. Atât CSA Steaua cât și FCSB pun mare preț pe centrul de copii și juniori. Nivelul celor două formații este unul bun, iar ambele tabere se află în prima parte a clasamentului.

Ambele formații sunt calificate în play-off

În Liga de Tineret, o competiție nouă marca FRF, participă cele mai bune 24 de echipe din Clasificarea Academiilor. Aici vor putea evolua jucători Under 18 și maxim trei fotbaliști Under 21. Planul FRF este de a dezvolta mai mult această arie de jucători.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua și FCSB se vor întâlni din nou săptămâna viitoare în prima etapă a play-off-ului. Ambele echipe s-au calificat în această fază a competiției. FCSB a terminat sezonul regulat pe locul secund cu 25 de puncte, la egalitate cu Rapid. La seniori, FCSB ocupă primul loc în Superligă.

CSA Steaua a terminat sezonul regulat cu 21 de puncte și ocupă poziția a 5-a în clasament. Pe primul loc se află Farul lui Gheorghe Hagi. Formația din Constanța a dominat categoric competiția și a reușit să câștige toate meciurile disputate.

ADVERTISEMENT

Duelul dintre CSA Steaua și FCSB continuă și la altă categorie de vârstă. La ora 14:00, cele două formații își dispută supremația în Liga Elitelor U17. La seniori, cele două echipe nu își pot măsura forțele în campionat. FCSB joacă în Superligă, în timp ce CSA este cu un eșalon mai jos.

ADVERTISEMENT