Sport

CSA Steaua scoate armele la FCSB: „Opriți furtul de identitate!”

CSA Steaua București contraatacă și amenință pe rivall de la FCSB cu noi procese. Comunicat oficial al „militarilor”.
13.07.2023 | 16:50
CSA Steaua scoate armele la FCSB Opriti furtul de identitate
FCSB - Dinamo se va juca pe stadionul Ghencea pe data de 22 iulie. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSA Steaua se află în plin proces cu FCSB și îi cere daune lui Gigi Becali în valoare de peste 37 de milioane de euro. Cu toate acestea, vicecampioana României a primit acceptul să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo.

CSA Steaua, acuze dure la adresa FCSB: „S-au folosit de numele sau simbolurile clubului nostru”

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a emis un amplu comunicat în care cere intervenția autorităților statului: „Opriți furtul de identitate!!! Steaua București condamnă acțiunile clubului Fotbal Club FCSB SA, care prin reprezentanții săi oficiali au avut apariții în spațiul public, atât pe posturile de televiziune naționale, cât și în online, în care s-au folosit de numele sau simbolurile clubului nostru”.

ADVERTISEMENT


„Militarii” aduc aminte de faptul că CSA a tranșat în 2014 procesul cu FCSB în privința luptei pentru identitate: „Reamintim că există o hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, din decembrie 2014, care a stabilit definitiv și irevocabil că Steaua București nu a cedat niciodată patrimoniul său (marca, numele sau palmaresul), către o altă entitate juridică, iar folosirea numelui „Steaua” este strict interzisă fără acordul clubului nostru”.

Faptul că FCSB e primită să joace în Ghencea, aduce grave prejudicii Stelei, chiar financiare: „Considerăm acțiunile reprezentanților clubului din Berceni premeditate, instigatoare și cu o intenție clară de a induce în eroare opinia publică, prin afirmații care sunt în contradicție cu realitatea”.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua, mesaj clar: „Clubul nostru își rezervă dreptul de a acționa legal pentru recuperarea prejudiciilor de imagine”

CSA Steaua anunță că va intenta un nou proces celor de la FCSB: „În consecință de cauză, clubul nostru manifestă toleranță zero față de astfel de comportamente și își rezervă dreptul de a acționa legal pentru recuperarea prejudiciilor de imagine.

În final, ținem să accentuăm că există o singură echipă care poartă numele Steaua București, iar aceasta evoluează în Liga a 2-a, pe stadionul din Ghencea”.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă, vehement după revenirea FCSB în Ghencea: „Vii în casa unor oameni care nu te doresc”

Victor Pițurcă a tunat și a fulgerat și el la adresa FCSB-ului: „Cum se întâmplă în România de obicei. Eu știu că este o lege, dacă există litigiu, nu ai voie să joci pe stadionul uneia dintre societățile cu care ești în litigiu.

Sunt de acord ca orice club care își dorește să joace pe un alt stadion al unei alte echipe să se înțeleagă, să facă un contract în sensul ăsta și să se poată juca, însă când tu, acest club FC FCSB, ești în instanță de ani de zile cu clubul Steaua, nu știu de ce vrei să vii în casa unor oameni care nu te doresc, nu știu ce vrei să demonstrezi.

ADVERTISEMENT

Nu cred eu că George Becali își dorește el neapărat să joace pe acest stadion. Eu cred că lui i se spune să facă lucrul ăsta și el încearcă să îl facă. Acest lucru înseamnă dezbinare, război, certuri, o atmosferă foarte ostilă când vii pe stadionul Steaua.

Stadionul Steaua a fost al Ministerului Apărării Naționale și așa ar trebui să rămână tot timpul. Eu așa cred. Am jucat pentru această echipă, tot timpul, de când a fost înființată este echipa armatei, nu înțeleg de ce atâta răutate din partea unora că există această echipă în continuare.

Nu văd lucru bun ce se întâmplă acum, s-a luat hotărâre politică, eu cred că Ministerul Apărării Naționale a fost obligat să accepte acest lucru, iar mai departe a obligat clubul Steaua ca FCSB să joace pe stadion”.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,72 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul FC U Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT