Sport

Victor Pițurcă, vehement după revenirea FCSB în Ghencea: „Vii în casa unor oameni care nu te doresc”

Victor Pițurcă a avut o reacție vehementă după ce FCSB a revenit în Ghencea. Fostul selecționer consideră că decizia a fost luată politic.
13.07.2023 | 10:49
Victor Piturca vehement dupa revenirea FCSB in Ghencea Vii in casa unor oameni care nu te doresc
Victor Pițurcă nu o vrea pe FCSB în Ghencea. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a reacționat după anunțul oficial al revenirii celor de la FCSB pe stadionul Ghencea. Fosta legendă a Stelei nu își explică motivul unei astfel de decizii și consideră că nu Gigi Becali este cel care își dorește revenirea pe arena aflată sub comanda MApN.

Victor Pițurcă, vehement după revenirea FCSB în Ghencea: „Vii în casa unor oameni care nu te doresc”

După mai multe refuzuri, FCSB a primit accept de la Ministerul Apărării Naționale pentru a evolua pe stadionul celor de la CSA Steaua. Echipa finanțată de Gigi Becali va disputa pe Ghencea derby-ul cu Dinamo, de pe 22 iulie, din a doua etapă a SuperLigii.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă, fostul selecționer al României, care și-a manifestat sprijinul pentru CSA Steaua de-a lungul timpului, nu înțelege de ce FCSB a primit acceptul pentru a evolua în Ghencea în condițiile în care echipa lui Gigi Becali se află în litigiu cu „militarii”.

„Cum se întâmplă în România de obicei. Eu știu că este o lege, dacă există litigiu, nu ai voie să joci pe stadionul uneia dintre societățile cu care ești în litigiu.

ADVERTISEMENT

Sunt de acord ca orice club care își dorește să joace pe un alt stadion al unei alte echipe să se înțeleagă, să facă un contract în sensul ăsta și să se poată juca, însă când tu, acest club FC FCSB, ești în instanță de ani de zile cu clubul Steaua, nu știu de ce vrei să vii în casa unor oameni care nu te doresc, nu știu ce vrei să demonstrezi”, a declarat Victor Pițurcă, conform sport.ro.

„Nu Gigi Becali își dorește neapărat să joace pe acest stadion”

Victor Pițurcă este convins că revenirea FCSB în Ghencea nu face altceva decât să amplifice conflictul dintre cele două tabere. Mai mult decât atât, fosta legendă a roș-albaștrilor este de părere că nu Gigi Becali este cel care își dorește în mod obsesiv să joace pe stadionul Steaua.

ADVERTISEMENT

„Nu cred eu că George Becali își dorește el neapărat să joace pe acest stadion. Eu cred că lui i se spune să facă lucrul ăsta și el încearcă să îl facă. Acest lucru înseamnă dezbinare, război, certuri, o atmosferă foarte ostilă când vii pe stadionul Steaua.

Stadionul Steaua a fost al Ministerului Apărării Naționale și așa ar trebui să rămână tot timpul. Eu așa cred. Am jucat pentru această echipă, tot timpul, de când a fost înființată este echipa armatei, nu înțeleg de ce atâta răutate din partea unora că există această echipă în continuare.

ADVERTISEMENT

Nu văd lucru bun ce se întâmplă acum, s-a luat hotărâre politică, eu cred că Ministerul Apărării Naționale a fost obligat să accepte acest lucru, iar mai departe a obligat clubul Steaua ca FCSB să joace pe stadion”, a mai spus Victor Pițurcă.

Gabi Balint, avertisment pentru fanii FCSB: „Să fie cuminți”

Gabi Balint, o altă legendă a Stelei, a fost convins că în cele din urmă FCSB va primi acceptul de a evolua în „Templu”. Fostul fotbalist a tras un semnal de alarmă în rândul suporterilor echipei lui Gigi Becali.

„Când vine ordinul de sus nu ai ce face! Eu eram sigur că se va juca meciul cu Dinamo pe Ghencea. Trebuia mult mai delicat analizată problema. Există ministrul al Apărării Naționale care nu are legătură cu fotbalul, bănuiesc că aplică legea, că e legal.

Eu credeam că două echipe aflate în conflict nu pot să facă afaceri împreună, dar nu știu acum. Mă depășește problema. Cu ce ar rezolva plângerile penale făcute? Dacă ei consideră că s-a încălcat legea, pot să se sesizeze.

Faptul e consumat. Suporterii să aibă grijă de stadion, că e un stadion făcut din bani publici, că altfel nu o să mai fie primiți acolo. Să fie cuminți și să nu uite că merg în templul fotbalului românesc”, la TV Digi Sport.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,92 este cota pentru „total goluri: sub 1,5” la meciul FC U Craiova 1948 – FCSB

ADVERTISEMENT