Sport

CSM Bucureşti rămâne în Capitală pentru meciurile din EHF Champions League? Varianta surpriză luată în calcul de oficialii “tigroaicelor”. Exclusiv

CSM Bucureşti nu va putea juca în Sala Polivalentă în viitorul sezon din EHF Champions League. FANATIK a aflat că oficialii "tigroaicelor" negociază cu EHF pentru a juca tot în Bucureşti.
28.06.2023 | 12:36
CSM Bucuresti ramane in Capitala pentru meciurile din EHF Champions League Varianta surpriza luata in calcul de oficialii tigroaicelor Exclusiv
CSM Bucureşti rămâne în Capitală pentru meciurile din EHF Champions League? Varianta surpriză luată în calcul de oficialii "tigroaicelor". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a câştigat titlul de campioană a României şi la anul nu mai vrea să rateze obiectivul de calificare în Final Four, după ce în ultimele ediţii s-a oprit de fiecare dată în sferturile de finală.

CSM Bucureşti rămâne în Capitală pentru meciurile din EHF Champions League? Vrea să joace în Sala Dinamo

Misiunea “tigroaicelor” ar putea fi şi mai dificilă în sezonul viitor, în condiţiile în care Sala Polivalentă va intra în reparaţii capitale şi CSM Bucureşti va fi nevoită să îşi dispute meciurile de pe teren propriu într-o altă arenă.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, oficialii echipei vor să rămână tot în Capitală şi în acest sens au făcut o adresă la EHF în care au întrebat dacă Sala Dinamo se ridică la cerinţele de disputare a meciurilor din Champions League, astfel încât CSM să dispute acolo meciurile de acasă.

Dacă Federaţia Europeană îşi va da acordul, CSM Bucureşti nu se va muta din Capitală şi va evolua în Sala Dinamo în viitorul sezon. În caz că EHF nu dă undă verde acestei solicitări, “tigroaicele” au două variante.

ADVERTISEMENT

Dacă EHF refuză, CSM Bucureşti va evolua la Piteşti sau Mioveni

Prima variantă este noua Sală Polivalentă Piteşti Arena. Inaugurată în 2022, cu o capacitate de 5000 de locuri şi un cost de peste 20 de milioane de euro, sala din Piteşti se ridică la nivelul cerinţelor pentru meciurile din Champions League.

A doua variantă este Sala Polivalentă din Mioveni. Este locul în care Rapid îşi va disputa meciurile de pe teren propriu din EHF Champions League. Sala are o capacitate de 2500 de locuri şi a fost inaugurată în 2021.

ADVERTISEMENT

Indiferent de sala în care va evolua, pentru echipa lui Adi Vasile este un handicap important această schimbare, în condiţiile în care CSM Bucureşti a obţinut rezultate importante în ultimii ani în Polivalentă. Şi, în handbal avantajul terenului propriu este mai important ca în alte sporturi.

CSM Bucureşti, cea mai mare medie de spectatori din Champions League în stagiunea precedentă!

În sezonul precedent, CSM Bucureşti şi Rapid, echipele care au evoluat în Sala Polivalentă, au avut cele mai mari medii de spectatori din Champions League, ambele cu peste 4000 de spectatori la meciurile de acasă.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti este în grupa A din Champions League alături de: Gyor (Ungaria), Savehof (Suedia), Brest (Franța), Odense (Danamerca), Buducnost (Muntenegru), Bietigheim (Germania) și Debrecen (Ungaria). Competiţia începe în weekendul 9-10 septembrie 2023.

  • 4270 de spectatori/meci este media CSM-ului în sezonul trecut (cea mai ridicată din Champions League)
  • 2016 este anul în care CSM Bucureşti a câştigat EHF Champions League
ADVERTISEMENT