Sport

CSM București și Rapid au adus cei mai mulți spectatori la meciurile din Champions League! Au depășit Gyor și Metz

CSM București și Rapid sunt fruntașe la media de fani din meciurile din EHF Champions League. Cele două formații românești domină autoritar la acest capitol.
03.06.2023 | 17:16
CSM Bucuresti si Rapid au adus cei mai multi spectatori la meciurile din Champions League Au depasit Gyor si Metz
Scenografia galeriei Rapidului, la meciul cu Vipers: Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM București și Rapid au ajuns până în sferturile de finală din EHF Champions League în acest sezon. Cele două formații au avut un parcurs excelent, dar nu au reușit să se califice în Final Four-ul de la Budapesta.

CSM București și Rapid au adus cei mai mulți spectatori la meciurile din Champions League!

Cele două formații românești au adus cei mai mulți spectatori în meciurile de pe teren propriu din Champions League. CSM București și Rapid sunt singurele formații cu o medie de peste 4000 de fani pe meci.

ADVERTISEMENT

CSM București a avut o medie de 4270 de spectatori, în timp ce Rapid a ocupat locul doi în acest top cu 4124 de spectatori. Ambele formații și-au desfășurat meciurile în Sala Polivalentă. Giuleștencele au fost nevoite să joace meciul cu Esbjerg la Mioveni.

Podiumul a fost completat de Gyor, care a adus, în medie, 3924 de fani. Formațiile din Franța, Metz și Brest, sunt formațiile din top 5, cu 3544 și 3334 de spectatori, conform portalului Handbal Feminin. 

ADVERTISEMENT

Formaţiile româneşti, eliminate în sferturile de finală

CSM București a fost eliminată pentru a patra oară consecutiv în sferturile de finală din EHF Champions League. “Tigroaicele” au pierdut din nou în faţa celor de la Esbjerg, la fel ca şi în stagiunea precedentă.

Rapid a prins sferturile de finală după ce a scos Krim Ljubljana, dar “dubla” cu Vipers a fost misiune imposibilă. Deţinătoarea trofeului s-a calificat lajere, graţie unei duble victorii: 31-25 şi 40-31.

ADVERTISEMENT

Atmosfera din Sala Polivalentă de la meciurile CSM-ului şi Rapidului a uimit Europa. La finalul meciului Rapid – Vipers, legendara Katrine Lunde a spus că îi place foarte mult să joace într-o asemenea atmosferă:

“A fost un meci foarte dificil şi abia am aşteptat să venim aici pentru că este o atmosferă grozavă în România. Nu de fiecare dată poţi să joci în faţa unui asemenea public, chiar dacă ei nu ne încurajau pe noi. Iubesc să joc aici. Sunt geloasă pe atmosfera asta”, a spus Lunde pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti s-a calificat în viitoarea ediţie din Champions League din postură de campioană a României. Rapid are şanse uriaşe să joace în competiţie, prin obţinerea unuil wild card.

ADVERTISEMENT