News

CSM reacționează față de acuzațiile lui Liviu Dragnea, lansate după eliberare. Apelul secției de judecători

CSM a avut o primă reacție față de acuzațiile lui Liviu Dragnea, lansate după eliberarea din închisoare.
16.07.2021 | 18:10
CSM reacționează față de acuzațiile lui Liviu Dragnea, lansate după eliberare. Apelul secției de judecători
CSM reacționează față de acuzațiile lui Liviu Dragnea, lansate după eliberare. Apelul secției de judecători. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Vineri, la nici 24 de ore după eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea din închisoare, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avut o reacție oficială față de o parte dintre declarațiile fostului lider PSD.

După ce a ieșit pe poarta Penitenciarului Rahova, Dragnea a declarat că sentința lui de condamnare a fost una politică. În continuare, acesta susține că este nevinovat.

Secția de judecătorii a CSM, reacție după ce Liviu Dragnea a spus că a fost condamnat politic

După o ședință care a avut loc vineri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii.

ADVERTISEMENT

Poziția CSM vine în principal ca urmare a declarațiilor fostului lider PSD și ale avocatului său, cu privire la faptul că trimiterea sa după gratii în 2019 a reprezentat o condamnare politică.

De asemenea, Consiliul Magistraților a mai transmis că face apel la actorii publici să respecte independenţa, imparţialiatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti.

ADVERTISEMENT

”Secţia pentru judecători, singura autoritate competentă să apere independenţa judecătorilor, face un apel către toţi actorii publici ca în discursurile lor să respecte independenţa, imparţialitatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti.

Secţia pentru judecători subliniază că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii şi respinge orice speculaţii contrare, vizând posibile alte raţiuni care ar fi stat la baza adoptării lor”, a anunţat Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturi, conform ziare.com.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Liviu Dragnea la ieșirea de la Penitenciarul Rahova

În urmă cu o zi, la ieşirea din Penitenciarul Rahova, Dragnea a spus că pentru el ”a fost o perioadă de 2 ani de chin şi suferinţă, abuzuri şi umilinţă”.

Fostul lider al PSD a mai afirmat că se consideră deţinut politic: ”Am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent să-mi recunosc vinovăția, ceea ce nu am acceptat”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

Joi, 15 iulie, Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis eliberarea lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă. Acesta a stat închis 2 ani și aproape 2 luni.

Fostul lider social-democrat a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri