Simona Halep

CTP a prefațat confruntarea dintre Halep și Iga Swiatek: „Simona va arăta altfel! Va fi o luptă de skanderberg!” Exclusiv

12.02.2021 | 21:58
CTP a prefatat confruntarea dintre Halep si Iga Swiatek Simona va arata altfel Va fi o lupta de skanderberg Exclusiv
CTP a prefatat confruntarea dintre Halep si Iga Swiatek: „Simona va arata altfel! Va fi o lupta de skanderberg!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu e convins că Simona Halep va arăta cu totul altfel față de meciul cu Iga Swiatek de la Roland Garros, când a fost pur și simplu „zdrobită” de poloneză. Lucru pe care l-a declarat chiar numărul doi mondial după partida cu Kudermetova.

CTP a prefațat în exclusivitate pentru FANATIK partida-șoc dintre Simona Halep și Iga Swiatek din optimile de finală ale turneului de la Australian Open, după ce poloneza a trecut de Fiona Ferro, scor 6-3, 6-4.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a trecut la pas de Veronika Kudermetova, iar reputatul ziarist a descris pentru FANATIK victoria împotriva rusoaicei drept „un meci normal al Simonei”.

CTP știe care va fi arma principală a Simonei în meciul cu Swiatek: „Serviciul! A muncit mult și se vede asta!”

Simona Halep vs Iga Swiatek în reeditarea confruntării de la Roland Garros…

– Rusoaica nu a pus probleme, așa cum va pune Iga Swiatek, ce să mai vorbim…vine cu rezultatul de la Roland Garros: ”She crushed me!”, a zis Simona după meci. Iar comentatorul a tradus eufemistic: „M-a învins clar!”. Nu! A zdrobit-o! Dar nici Fiona Ferro nu e de neglijat, iar asta spune multe despre poloneză. E o jucătoare foarte periculoasă, iar asta spune ceva în plus despre Iga Swiatek care a învins-o pe franțuzoaică. Am văzut o jucătoare dură și cu lovituri agresive, genul de jucătoare care nu îi place Simonei. Deci nu va mai fi așa de ușor cum a fost cu Veronika Kudermetova.

ADVERTISEMENT

Ce s-a schimbat de la Roland Garros?

– Tehnic vorbind s-a schimbat ce spunea chiar Simona: SERVICIUL! Are o siguranță mare. E un serviciu plasat foarte bine la linie care intră și care este greu de returnat! Ceea ce arată antrenament mult, mult! A muncit mult și se vede asta. Simte serviciul. Când nu îl simți atunci servești cu frică deobicei și trimiți mingea la un metru de linie. Acesta e progresul evident al Simonei.

În rest nu s-au schimbat foarte multe… Simona nu a jucat slab la Roland Garros cu Swiatek, ci poloneza a avut un tenis incredibil! Am spus atunci că nimeni din circuit nu ar fi putut să o bată, ceea ce s-a văzut pentru că a câștigat turneul. A fost ceva galactic ce a jucat! Niciun meci nu seamănă cu altul, ba, mai mult! Rafael Nadal spunea că nicio minge nu seamănă cu alta în tenis (n.r. râde)!

ADVERTISEMENT

Simona arată acum foarte bine și psihic, iar meciul cu Swiatek va arăta cu totul alfel! Vă asigur de asta! Nu va fi un meci terminat în două seturi sau într-o oră și ceva! Va fi o luptă între brațe de fier! Ca un skanderberg de încercare a puterii!

CTP s-a bucurat când Simona Halep a vorbit în termeni duri despre înfrângerea cu Swiatek de la Roland Garros

Va putea să intre Simona cu aceeași încredere după ce a declarat că Swiatek „m-a distrus la Roland Garros!”?

ADVERTISEMENT

– Nu! Dimpotrivă! Pe mine m-a bucurat când am auzit că Simona spune: „M-a zdrobit!”. Repet, m-am bucurat! De ce? Pentru că dacă încerci să acoperi o astfel de înfrângere, să o edulcorezi, să o ameliorezi sau să o cosmetizezi. să cauți tot felul de scuze: Era frig, eram și obosită, păsările zburau jos și de aia am pierdut!. Acela e un semn rău! În clipa în care admiți foarte clar că te-a învins categoric, ăsta e un semn de liniște psihică. A acceptat înfrângerea și mai mult, a acceptat-o spunând: ”She crushed me!”. Da, domne’, m-a bătut! M-a distrus! Adică a jucat excepțional. E un semn bun pentru psihicul Simonei Halep.

CTP știe care e principala problemă a Simonei Halep: „Terenul este mai rapid!”

Ce s-a schimbat la Simona din 2018 când a jucat finala la Australian Open?

– Finala pierdută cu Wozniacki. Cred că principala problemă pentru Simona față de 2018 este terenul! Este mai rapid. E o suprafață mai rapidă, iar Simona a spus asta: Domne’, mingea vine foarte repede când dau aceste jucătoare care lovesc foarte puternic, iar această suprafață întărește loviturile.

Și atunci, pentru Simona, care nu este o bombardieră, ci o jucătoare de constanță, recuperatoare de mingi, e ceva mai dificil pe un teren rapid. Dar eu cred că Simona s-a adaptat în aceste trei meciuri. Iar săritura mingii este influențată și mai mult atunci când se schimbă mingile! Vine și mai iute. Avantajul e pentru jucătorii de tip „puncheri”, ca să folosim un termen din box, care nu așteaptă și lovesc decisiv de câte ori pot! Și chiar și când nu pot, jucătorii care chiar blufează, forțează și atacă non stop! Cred că nici pentru Rafa Nadal terenul nu e un avantaj.

Important este cum se simte cu capul Simona! Dacă acolo este bine, toate celelalte elemente pot fi aduse sub control. Când nu îți merge tenisul…e sportul minții! Când nu-ți merge capul, poți să ai lovituri, să ai fizic, degeaba! Dacă nu ai psihicul corespunzător, șansele să câștigi împotriva oricărui adversar scad foarte mult.

Va fi în continuare un catalizator meciul cu Tomljanovic?

– Sigur! Când treci prin foc, când te întâlneși cu Kudermetova ți se pare că faci baie într-o piscină călduță! Va conta la nivel de încredere, moral și psihic și în partida cu Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT