News

CTP, despre cămașa lui Sorin Cîmpeanu purtată la vaccinare: “Costumația seamănă cu Elena Ceaușescu jucând volei în pantofi cu toc”

22.01.2021 | 21:13
CTP despre camasa lui Sorin Cimpeanu purtata la vaccinare Costumatia seamana cu Elena Ceausescu jucand volei in pantofi cu toc
CTP, despre cămașa lui Sorin Cîmpeanu purtată la vaccinare: "Costumația seamănă cu Elena Ceaușescu jucând volei în pantofi cu toc" foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat vineri, în timpul emisiunii “Cap limpede”, de la Digi24, apariția Ministrului Educației din ziua în care acesta s-a vaccinat, “costumația lui Cîmpeanu seamănă cu Elena Ceaușescu jucând volei, în pantofi cu toc, alături de tovarășii din Comitetul Central”.

Ministrul Educației a ales o cămașă specială în ziua vaccinării, una croită pentru a facilita accesul la braț, iar fotografia s-a viralizat rapid pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Nu doar vaccinarea lui Cîmpeanu a fost virală, dar și cea a președintelui Iohannis, numeroși utilizatori remarcând forma fizică foarte bună în care se află șeful statului.

Cristian Tudor Popescu despre Cîmpeanu: “Costumația lui de la vaccin se aseamănă cu Elena Ceaușescu”

“Poza cu domnul Cîmpeanu s-a viralizat mai tare decât redeschiderea școlilor și există o legătură între cele două imagini (n. red. cea în care se vaccinează președintele și cea cu Ministrul Educației).

ADVERTISEMENT

Domnul Cîmpeanu apare într-o cămașă slim fit, strânsă pe dânsul și are ce să strângă cămășă, dar și-a dat această ferestruică în cămașă. M-am gândit prima dată la o statuetă a lui Salvador Dali, Venus din Milo cu sertare, dar aceea e o operă de artă.

Ce a făcut domnul Cîmpeanu cu această cămașă? Cred că nu o păstrează și nu va veni cu ea la rapel, i-aș recomanda domnului ministru să o trimită la muzeul românesc al kitsch-ului, există în București așa ceva.

ADVERTISEMENT

Este echivalentă această costumație cu Elena Ceaușescu jucând volei în papuci cu toc înalt și un halat de plastic, cu tovarășii din Comitetul Central. Este această inadecvare totală…de ce să te vaccinezi cu cravată? 

A distrus o cămașă care cu siguranță nu era ieftină, s-a muncit la această cămașă. Nu voia să apară în tricou, probabil dânsul știind că nu are cantitatea de biceps și triceps comparabilă cu a domnului Iohannis și a domnului Cîțu, a zis că nu poate să vină în tricou, că pierde politic”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ADVERTISEMENT

CTP despre orele remediale propuse de Ministrul Educației: “Nu are sens să le faci acum”

“Remedierea se referă la materia predată, să se facă acum aceste remedieri în orele obișnuite, în felul acesta se deplasează materia mai spre vară și e mai bine să încarci elevul mai încolo, peste o lună, peste două, când el își revine și începe în procesul de învățare.

Elevii s-au obișnuit rău, fără ore stabilite clar, fără teme la care trebuia să faci față, să te uiți în fața profesorului când nu ți-ai făcut tema. Această laxitate este greșită, ori hotărăște Ministrul Educației că se fac ore, ori stabilește că nu se face nimic, ce e asta să lași? Profesorul ce să facă?

O să facă orele astea că ia 100 de lei pe oră și nu știu ce va face în aceste ore și cât de remediale vor fi orele și acest lucru trebuie să îl aprecieze cineva. Cine îl apreciază? Tot profesorul care ia și banii, nu mi se pare deloc ok.

Hotărârile autorităților, în cazul de față Ministerul Educației, nu se iau pentru profesori dedicați meseriei, pregătiți care vor cu adevărat să îi ajute pe elevi, se iau pentru ceilalți, așa cum încuietorile sunt pentru oameni cinstiți, nu pentru hoți. Asta cu orele suplimentare permite niște trișerii care clar nu vor fi în regulă.

Nu se mai putea continua în felul acesta cu școala online daunele sunt deja mari și continuă să crească zi de zi, copiii sunt deja modificați de regimul de a sta acasă.

Lucrul cel mai rău este faptul că nu au această rutină care este foarte bună, acest protocol al mersului la școală, te duci la oră fixă, orele durează de la atât la atât, ești în cadru organizat cu colegi și profesori. Stând acasă în fața calculatorului îndemnarea ta de a învăța este mult mai mică.

Ești acasă, nu te vede nimeni, stai în fața calculatorului…cred că mulți dintre copii s-au descurajat, au scăzut mult interesul pentru ce au de învățat.

Profesorii vor avea interes să facă orele remediale, fiind cointeresați financiar. După părerea mea, prima problemă este reluarea școlii după aproape un an în care ei nu au mai făcut școală în mod normal, reluarea va fi oricum dificilă. Procesul de reacomodare a copiilor cu predarea va fi dificil, nu are sens să vii acum cu ore suplimentare”, a adăugat gazetarul.

ADVERTISEMENT