Sport

CTP nu-și poate explica retragerea Simonei Halep de la Wimbledon: „N-am văzut în peste 50 de ani așa ceva”

CTP nu înțelege decizia Simonei Halep de a nu-și apăra trofeul cucerit la Wimbledon: „N-am văzut în peste 50 de ani așa ceva”.
27.06.2021 | 09:25
CTP nusi poate explica retragerea Simonei Halep de la Wimbledon Nam vazut in peste 50 de ani asa ceva
ADVERTISEMENT

Întrucât nu s-a putut recupera complet după accidentarea suferită în luna mai, la Foro Italico, Simona Halep a fost nevoită să-și anunțe retragerea de la Wimbledon. Decizia i-a lăsat, însă, un gust amar lui Cristian Tudor Popescu, având în vedere că sportiva noastră era obligată să-și apere trofeul și cele 2.000 de puncte primite în 2019.

Vă dați seama cât e de frustrată, cât e de dezamagită! E campioana en-titre, nu-și poate apăra titlul la Wimbledon! Nu e vorba doar despre această ruptură musculară, ceea ce eu n-am văzut în peste jumătate de veac de tenis”, a comentat jurnalistul, exprimându-și, totodată, speranța că sportiva noastră va reuși să-și recapete forma de altădată pe hard.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, și-ar putea vedea năruit cel mai arzător vis al său din această vară: să obțină o medalie la Jocurile Olimpice, programate în perioada 23 iulie – 8 august. Doar turneul de la Praga o mai poate pregăti pentru suprafața pe care se vor disputa meciurile din Japonia.

CTP a analizat decizia Simonei Halep de a se retrage de la Wimbledon

Ea știe cum se simte, noi nu putem ști exact care este starea ei de competiție în momentul de față. Poate nici ea nu știe. Cel mai bine știu medicii, preparatorii fizici, cei care au o expertiză în acest sens.

ADVERTISEMENT

Simona poate să treacă peste aceste recomandări, dar profesioniștii ascultă în general de oamenii din jurul lor. Vă dați seama cât e de frustrată, cât e de dezamăgită! E campioana en-titre, nu-și poate apăra titlul la Wimbledon.

Trebuie să-i fie foarte greu, acum revin și spectatorii, dispare tenisul pustiu. Eu sper ca Simona să se poată antrena în iulie pe hard și să facă față la Olimpiadă, este visul ei cel mai mare, cel mai drag din acest an. Își dorește foarte mult să reprezinte România.

ADVERTISEMENT

E cu siguranță cea mai dură accidentare din cariera ei, n-am văzut în peste 50 de ani așa ceva. Trebuie să ținem seama de faptul că ea are probleme mari fizice. E o jucătoare de mare angajament, se deplasează mult în teren, face pivotări, contre-pied-uri, recuperări, un tenis în general defensiv, care e foarte uzant pentru organism”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru gsp.ro.

Simona Halep riscă să rămână în afara topului 10 WTA

În altă ordine de idei, trebuie spus că retragerea de la Wimbledon poate echivala cu o prăbușire în ierarhia mondială. Mai exact, având în vedere că va pierde toate cele 2.000 de puncte pe care le primise în 2019, când a ridicat trofeul deasupra capului, după o finală câștigată categoric în fața Serenei Williams, scor 6-2, 6-2, sportiva noastră riscă să rămână în afara topului 10 după aproape șapte ani.

ADVERTISEMENT

Cu mare tristeţe îmi anunţ retragerea de la Wimbledon, nu m-am recuperat după accidentarea la gambă. Am dat totul ca să fiu pregătită să joc la Wimbledon şi având atâtea momente speciale în urmă cu doi ani, am fost emoţionată şi onorată să mă întorc pe aceste terenuri minunate din postură de campioană en-titre.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Din păcate, corpul meu nu a cooperat şi trebuie să îmi amân acest feeling pentru anul viitor. Sunt foarte supărată că trebuie să iau această decizie. Această perioadă a fost foarte dificilă, dar să ratez ultimele două turnee majore a fost şi mai dificil din punct de vedere mental şi fizic.

Vom vedea ce va aduce viitorul şi sper să devin o persoană şi o sportivă mai puternică. Mulţumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înţelegere şi suport”, a anunțat Simona Halep, printr-un mesaj publicat recent pe contul său de Instagram.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!