News

CTP, replică acidă după declarațiile președintelui despre golf. „E greu să-ți închipui vreo legătură între Klaus Iohannis și un om de rând”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu reacționează după ce președintele Iohannis a declarat că golful nu este un sport „exclusivist”.
19.09.2021 | 19:58
CTP replica acida dupa declaratiile presedintelui despre golf E greu sati inchipui vreo legatura intre Klaus Iohannis si un om de rand
ADVERTISEMENT

CTP îl critică pe președintele Klaus Iohannis după ce acesta i-a îndemnat pe românii să joace golf pentru că este „un sport deloc exclusivist”.

Replica lui Cristian Tudor Popescu a venit duminică, 19 septembrie, într-un editorial publicat pe platforma Republica.

ADVERTISEMENT

„Iacătă, deci, că șeful statului indică cetățenilor un remediu în vreme de explozie covid, explozie a prețurilor la electricitate și gaz, la pâine și apă de băut, explozie de prostie și cinism la guvernanții acestei țări, în cap cu Însuși”, a scris CTP.

CTP, după afirmațiile lui Iohannis despre golf: „Parcă o văd pe bătrânică executând un drive long shot care să spargă geamul la Palatul Cotroceni”

Potrivit gazetarului, o trusă de crose Golf Pro Staff e 2.200 lei, salariul minim pe economie, iar un set de 12 mingi costă 250 de lei.

ADVERTISEMENT

„Parcă o văd pe bătrânică schimbând bățul cu o crosă Wedge 500 mărimea 2 viteză mare și executând un drive long shot care să spargă geamul la Palatul Cotroceni

Dar vedenia asta din capul meu e înlocuită cu ce apare pe ecranul televizorului în timp ce scriu: premierul Cîțu, cu șapcă, ochelari negri și tricou Motorhead, aflându-se în treabă pe plajă la Vama Veche”, a scris cunoscutul gazetar.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu: „E greu să-ți închipui vreo legătură între Klaus Iohannis și un om de rând”

„Președintele Iohannis în costum alb, la un teren de golf, și o pensionară în fața unui microfon, într-un supermarket. Ce legătură ar putea fi între aceste două imagini? Niciuna, e primul gând. E greu să-ți închipui vreo legătură între Klaus Iohannis și un om de rând”, scrie CTP.

Jurnalistul descrie mai apoi scena cu pensionara intervievată de o reporteră care o întreabă de ce nu alege produse bio din schimbul celor cu E-uri pe care le-a luat din magazin.

ADVERTISEMENT

Bătrâna spune că nu vede eticheta, ci doar prețul, „care, la bio-eco, ar fi făcut-o s-o ia la fugă, dacă ar mai fi dus-o picioarele”.  Cristian Tudor Popescu compară acest dialog cu îndemnul președintelui la a juca golf.

Klaus Iohannis îi trimite pe români la golf. ”Un sport care nu este deloc exclusivist”

Declarațiile care au stârnit reacția lui Cristian Tudor Popescu au fost făcute de sâmbătă de Klaus Iohannis. Președintele a fost prezent la Pianu de Jos, unde se află primul teren de golf amenajat în România după 1989.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a declarat Iohannis.

ADVERTISEMENT