News

CTP șochează de Crăciun: ”Hristos a murit să înlocuiască dictatura romană cu cea a bisericii”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu face o paralelă între sacrificiul revoluționarilor români și jertfa lui Iisus Hristos.
22.12.2022 | 13:36
CTP socheaza de Craciun Hristos a murit sa inlocuiasca dictatura romana cu cea a bisericii
Cristian Tudor Popescu, unul dintre cei mai importanți gazetari din ultimele trei decenii, în România / Foto: Cristian Tudor Popescu Facebook
ADVERTISEMENT

La 33 de ani de la revoluția română, exact vârsta pe care o avea Iisus Hristos în momentul răstignirii, Cristian Tudor Popescu scrie despre jertfă și sacrificiu.

Cristian Tudor Popescu: ”De Crăciun se va mânca, nu se va ieși în stradă”

”De Crăciun, nu se va ieși în stradă. Nu se va protesta împotriva acestei guvernări care, pe lângă frig și sărăcie, livrează cetățenilor și o giga bătaie de joc: uite declarația, nu e declarația! Sau: nu mai sunt pensii speciale, ba mai sunt! Sau: noi mâncăm sushi de vită coreean la Seul, voi ce mâncați?

ADVERTISEMENT

De Crăciun se va mânca și se va bea în cinstea nașterii lui Hristos. Vreau pentru ca să le spun cu acest prilej mesenilor lui Mesia că, dacă ne gândim că învierea lui Iisus a fost o a doua naștere, pot să consume de-ale porcului și de Paște”, scrie CTP în Republica.

CTP, despre sacrificiul lui Iisus: ”O iertare aberantă, la grămadă”

Jurnalistul spune că, spre deosebire de revoluționarii români, ”personajul Iisus n-a luptat pentru elibrarea neamului său opresat de romani, ba chiar era de partea stăpânitorilor”. El spune că afirmația care i-a adus moartea a fost aceea că este întruchiparea lui Dumnezeu pe Pământ.

ADVERTISEMENT

”Iar scopul sacrificiului planificat? Scopul declarat: o iertare aberantă, la grămadă, o mântuire pe care nu i-a cerut-o nimeni, pentru toți păcătoșii din această lume. Scopul real: înlocuirea dictaturii romane cu dictatura bisericii creștine”, mai scrie Cristian Tudor Popescu.

CTP arată că oamenii au ieșit în fața gloanțelor, în 1989, pentru a răsturna un regim stăpânitor ticălos, nicidecum pentru o amnistie de care să beneficieze chiar și cei care au făcut rău acestei țări.

ADVERTISEMENT

”Mă întreb, câți români, liberi azi să se veselească de Crăciun, vor vărsa un strop din paharul cu vin sau țuică în amintirea celor răstigniți fără cruce și până astăzi neînviați? Dar atât de adevărați”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.

Pee 22 decembrie se împlinesc 33 de ani de la revoluție

Ziua de 22 decembrie 1989 este asociată cu fuga dictatorului Nicolae Ceaușescu, moartea generalului Milea și intrarea revoluționarilor în Televiziunea Română și Comitetul Central.

ADVERTISEMENT

Circa 100.000 de manifestanți au participat, în dimineața acestei zile, la un protest care a avut loc în fața CC al PCR, iar în jurul orei 13:30, Ceaușescu abandonase puterea. Tot pe 22 decembrie, în jurul orei 15:00, Petre Roman a citit Declarația în trei puncte a Frontului Unității Naționale, la TVR, iar în jurul orei 23:00, Ion Iliescu a luat legătura cu gen. Stănculescu și a fost anunțată constituirea Frontului Salvării Naționale ca nou organ al puterii.

 

ADVERTISEMENT
Tags: