Trucul care te ajută să faci cel mai bun stufat de miel. Rețeta tradițională perfectă pentru masa de Paște a bucătarilor experimentați. În doar câteva minute vei avea un preparat culinar delicios și savuros pentru întreaga familie.
Metoda ideală pentru un stufat de miel de nota 10 constă în legumele proaspete cumpărate de la piață sau de la supermarket. Rețeta desăvârșită pentru masa de Paște, direct de la marii bucătari, stă și în verdețurile din belșug.
Pentru un gust deosebit, carnea de miel se călește în prealabil puțin în untură. De asemenea, firele de ceapă și de usturoi trebuie să fie foarte fragede. Acest preparat este întâlnit în special în zona Munteniei, dar s-a extins și în alte regiuni.
Stufatul de miel este un „simbol al primăverii cu înfățișare ritualică – plante verzi care se împletesc în coronițe – înflorind în Muntenia cum nici unde”, spunea Radu Anton Roman în cartea intitulată Poveștile bucătăriei românești – Sărbători creștine la români, scrie lecturisiarome.ro.
Ingredientele pentru stufatul de miel sunt: 750 grame de carne de miel cu os, 100 ml de ulei de floarea soarelui, 8 legături de ceapă verde, 5 legături de usturoi verde, 2 linguri de bulion și o linguriță de condimente.
Stufatul de miel este un preparat culinar care se gătește extrem de ușor și lasă un miros îmbietor în bucătărie atunci când este făcut de gospodine pentru masa de Paște. Acest fel de mâncare are din belșug multe plante verzi proaspete.
Primul pas este să se încingă într-o tigaie puțin ulei. Se pune carnea de miel și se prăjește pe toate părțile, apoi se scoate pe o farfurie și se adaugă în tigaie ceapa și usturoiul care au fost spălate și tăiate mărunt.
După ce s-au înmuiat bine legumele, se presară condimentele pentru carnea de miel. Bulionul se combină cu apă, suficientă pentru a face un sos pentru întreaga familie. Se lasă pe foc până când dă în clocot.
Într-un vas special pentru cuptor se pune carnea de miel și apoi se adaugă sosul de ceapă. Preparatul culinar pentru masa de Paște se bagă la cuptorul preîncălzit pentru o perioadă de 30 de minute. Se servește cald, alături de mămăligă.