Life

Cu câți bani a rămas Rareș Mariș din premiul de la One true singer. Câștigul i-a fost impozitat

Rareș Mariș a câștigat 100.000 de euro la One True Singer, dintre care doar 50.000 vor intra direct în contul său. Suma, însă, nu va fi completă din cauza impozitării premiului de către stat.
29.05.2022 | 15:59
Cu cati bani a ramas Rares Maris din premiul de la One true singer Castigul ia fost impozitat
Rareș Mariș, câștigătorul One True Singer. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Rareș Mariș a câștigat competiția One true singer, difuzată de HBO Max, premiul constând într-un contract de 50.000 de euro cu casa de producție Global Records și alți 50.000 de euro în cont.

Cu câți bani rămâne în cont Rareș Mariș din premiul obținut la One true singer

Tânărul artist care s-a remarcat în urmă cu mai mulți ani în show-ul „Next star” de la Antena 1, când era doar un puști, va rămâne în final cu 44.892 de euro. Aceasta e suma care îi revine după impozitarea premiului.

ADVERTISEMENT

Potrivit legii impozitării câștigurilor de orice fel, inclusiv cele din concursuri televizate, statul reține 10% după ce se scade suma de 600 de lei din cei 50.000 de euro.

Iată ce spune legea privind veniturile din premii: „Veniturile din premii se impozitează, prin reținerea la sursă de către plătitorul de venit, cu o cotă de 10%. Cota este aplicată asupra venitului net determinat prin scăderea din venitul brut a sumei de 600 lei, pentru fiecare premiu. Impozit pe veniturile din premii = (venitul din premii- 600 lei) x 10%”.

ADVERTISEMENT

Mai exact, din cei 50.000 de euro se scad 121 de euro (echivalentul a 600 de lei). Apoi se rețin 10%. După scăderea celor 121 de euro, Rareș ar rămâne cu 49.879 euro. Banii sunt încă o dată taxați astfel că suma finală va fi de 44.892 de euro, adică 221.904 echivalentul în lei.

Statul reține 25.249 lei

În acest caz, la bugetul anual al statului vor ajunge 25.249 lei din câștigul obținut de cântăreț.

ADVERTISEMENT

Ultimul episod al show-ului One true singer a apărut pe platforma HBO Max pe 27 mai. În marea finală a reality-show-ului muzical au fost Dreea și Rareș. Cel care a impresionat juriul, în cele din urmă, a fost Rareș. Băiatul a lansat deja câteva piese, compuse în casa OTS.

În cadrul acestui concurs s-au remarcat o serie de alți tineri talentați precum Adi Istrate, Erika și Iulian, și aceștia având deja propriile lor melodii, evident realizate cu ajutorul producătorilor One True Singer.

ADVERTISEMENT

Printre piesele scoase de Rareș se numără „Să ardă”, „Invidie și flori”, „Mai bine cu ea” și „Uită-mă”.

ADVERTISEMENT