Fotbal international

CFR Cluj, adversar dificil în al doilea tur din Champions League! Joacă împotriva lui Dinamo Zagreb

10.08.2020 | 13:08
CFR Cluj adversar dificil in al doilea tur din Champions League Joaca impotriva lui Dinamo Zagreb
ADVERTISEMENT

CFR Cluj are un traseu dificil în Liga Campionilor. Dacă în primul tur preliminar, ardelenii joacă în Malta cu Floriana, misiunea campioanei se complică în turul doi. Echipa lui Dan Petrescu joacă pe teren propriu împotriva lui Dinamo Zagreb, campioana Croației. 

Deşi feroviarii din oraşul de pe Someş au avut sezonul trecut o evoluţie remarcabilă în cupele europene, reuşind să ajungă până în play-off-ul Champions League, unde au fost eliminaţi la mare luptă de Slavia Praga, pentru ca apoi să meargă până în 16-imile de finală ale Europa League, unde au fost scoşi doar pentru gol în deplasare, fără eşec, de Sevilla, reprezentanta fotbalului românesc trebuie să o ia şi acum de jos, din primul tur preliminar.

ADVERTISEMENT

Este faza în care CFR Cluj va face parte din urna capilor de serie, ceea ce îi conferă automat şanse mari de accede în turul 2 preliminar, unde, însă, nu va mai beneficia de acest statut şi în consecinţă va trebui să aibă o mare şansă pentru a evita nume de top din Europa, cu numeroase prezenţe de-a lungul timpului în grupele celei mai prestigioase competiţii europene.


UPDATE, 10 august, ora 13:10. CFR Cluj va juca în turul doi preliminar pe teren propriu împotriva celor de la Dinamo Zagreb. Meciul va avea loc pe stadionul din Gruia pe 25 sau 26 august

ADVERTISEMENT

UPDATE 10 august, ora 13:00 / Începe tragerea pentru al doilea tur preliminar din UEFA Champions League. Vedem cu cine joacă CFR Cluj dacă trece de Floriana, campioana din Malta. Meciurile vor fi jucate pe 25 sau 26 august.

UPDATE 9 august, ora 23:36 / Luni, de la ora 13:00, la sediul UEFA de la Nyon, va avea loc tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, fază în care CFR Cluj nu va mai fi cap de serie. În cazul în care campioana României va elimina în primul tur preliminar  echipa malteză Floriana, va înfrunta în faza următoare una dintre formațiile Celtic (Scoția), Reykjavik (Islanda), Dinamo Zagreb (Croația) sau Young Boys Berna (Elveția).

ADVERTISEMENT

CFR Cluj ar putea juca din nou contra scoțienilor de la Celtic, pe care i-a mai întâlnit de patru ori în sezonul trecut: de două ori în dublă manșă în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor și de două ori în grupele Europa League.

Meciurile din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa într-o singură manșă, pe 25 sau 26 august.

ADVERTISEMENT

UPDATE 9 august, ora 13:25 / Iată cum arată tabloul complet al meciurilor din primul tur preliminar al Ligii Campionilor:

  • Floriana (Malta) – CFR Cluj (România)
  • Ferencvaros (Ungaria) – Djiurgardens (Suedia)
  • Celtic (Scoția) – Reykjavik (Islanda)
  • Legia Varșovia (Polonia) – câștigătoarea turului de calificare
  • Șerif Tiraspol (Moldova) – Fola Esch (Luxemburg)
  • Conah Quai (Țara Galilor) – Sarajevo (Bosnia)
  • Steaua Roșie Belgrad (Serbia) – Europa FC (Gibraltar)
  • Buducnost Podgorica (Muntenegru) – Ludogorets (Bulgaria)
  • Ararat-Armenia (Armenia) – Omonia (Cipru)
  • Maccabi Tel Aviv (Israel) – Riga (Letonia)
  • Qarabag (Azerbaijan) – Sileks (Macedonia)
  • Dinamo Tbilisi (Georgia) – KF Tirana (Albania)
  • Dinamo Brest (Belarus) – Astana (Kazahstan)
  • Molde Norvegia) – KuPS (Finlanda)
  • Flora Tallinn (Estonia) – FK Suduva (Lituania)
  • NK Celje (Slovenia) – Dundalk (Irlanda)
  • Klakswik (Feroe) – Slovan Bratislava (Slovacia)

UPDATE 9 august, ora 13:10 / CFR Cluj va întâlni în primul tur preliminar al Ligii Campionilor echipa malteză Floriana FC. Meciul va avea loc în deplasare, într-o singură manșă, pe 18 sau 19 august.


UPDATE 9 august, ora 13:00 / A început tragerea la sorți a meciurilor din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. VEZI AICI VIDEO


UPDATE 8 august, ora 23:10 / UEFA a efectuat o împărțire preliminară pe grupe a celor 34 de formații care vor intra în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. CFR Cluj a nimerit în Grupa 3, unde este cap de serie alături de Ludogoreț (Bulgaria) și de Omonia Nicosia (Cipru). Astfel, campioana României va putea pica doar cu una dintre cele 3 formații care nu sunt capi de serie din această Grupă 3 și anume Buducnost Podgorica (Muntenegru), Ararat-Armenia (Armenia) sau Floriana (Malta).

Programul lui CFR Cluj în preliminariile Ligii Campionilor

  • 9 august – tragere la sorți turul I preliminar;
  • 10 august – tragere la sorți turul II preliminar;
  • 18/19 august – turul I preliminar (o manșă);
  • 25/26 august – turul II preliminar (o manșă);
  • 31 august – tragere la sorți turul III preliminar;
  • 1 septembrie – tragere la sorți play-off;
  • 15/16 septembrie – turul III preliminar (o manșă);
  • 22/23 septembrie – play-off (tur);
  • 29/30 septembrie – play-off (retur);
  • 1 octombrie – tragere la sorți grupe;

CFR poate trece de primul tur preliminar, după care va începe infernul

În plus, urmare a situaţiei create inclusiv în sport, de izbucnirea pandemiei de coronavirus, sistemul de desfăşurare a fost modificat pentru toate tururile preliminare de la partidele în dublă manşă la jocul în manşă unică, gazda fiind trasă la sorţi. Iar dacă se constată la clubul organizator apariţia unei situaţii de infectare cu COVID 19 clubul are obligaţia să anunţe o nouă locaţie pentru desfăşurarea meciului, într-un alt oraş.

De aceea, accederea în fazele superioare ale preliminariilor va fi mult mai dificilă ca înainte, nemaiexistând şansa de a repara un rezultat nefavorabil după prima manşă la retur. CFR are clar mari şanse să treacă de primul tur preliminar, după care drumul va deveni subit un infern.

Djugarden, Kuopio și Celje, singurele echipe mai periculoase în turul 1

Turul 1 are loc în zilele de 18 şi 19 august. Făcând parte din urna capilor de serie CFR Cluj ar putea da peste adversari mai dificili doar dacă ar întâlni pe Djugarden, campioana Suediei, pe KUPS Kuopio, campioana Finlandei sau pe Celje, neaşteptata campioană a Sloveniei.

În rest lista se prezintă cu adversari destul de facili pentru trupa pregătită de Dan Petrescu: Fola Esch (Luxemburg), deşi cu echipele din Luxemburg Clujul are pe răboj cea mai neagră pagină din istorie, Buducnost Podgorica (Muntenegru), Linfield (Irlanda de Nord), Flora Tallin (Estonia), Riga (Letonia), Dinamo Brest (Belarus), Connahs Quay (Ţara Galilor), Klaksvik (Insulele Faroe), Europa (Gibraltar), Ararat Erevan (Armenia), KR Reykjavik (Islanda), Tirana(Albania), Sileks Kratovo (Macedonia) şi Flioriana La Valletta (Malta).

Pericole mari pentru clujeni în turul 2

A doua zi, luni, 10 august, se va efectua tragerea la sorţi a meciurilor din turul doi, cel programat a se juca tot într-o manşă, pe datele de 25 şi 26 august. CFR Cluj poate întâlni adversari deosebit de puternici, printre care chiar vechea cunoştinţă din patru meciuri (două în Champions turul 3 preliminar şi două în grupe Europa League) Celtic Glasgow.

În afară de campioana Scoţiei mai sunt nuci foarte greu de spart Dinamo Zagreb, Legia Varşovia, Young Boys Berna, Ludogoreţ, Steaua Roşie Belgrad sau Molde şi ceva mai accesibile Astana, Qarabag sau Maccabi Tel Aviv, cu menţiunea că şi aceste formaţii, mai ales primele două, sunt împănate cu foarte mulţi jucători străini.

ADVERTISEMENT