Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep în primul tur la WTA Madrid 2019! Și-a aflat adversara

04.05.2019 | 17:57
Cu cine joaca Simona Halep in primul tur la WTA Madrid 2019 Sia aflat adversara

Fostul lider mondial Simona Halep a aflat cu cine joacă în primul tur la WTA Madrid 2019, turneu patronat de Ion Țiriac. În urma tragerii la sorți efectuată vineri, s-a stabilit ca cea mai bună tenismenă din România, care va fi cap de serie numărul 3 la competiția din capitala Spaniei, să evolueze împotriva unei jucătoare venite din calificări.

Cu cine joacă Simona Halep în primul tur la WTA Madrid 2019

Partidele din calificările de la WTA Madrid 2019 s-au încheiat sâmbătă, iar organizatorii au anunțat că Simona Halep va juca în primul tur cu rusoaica Margarita Gasparyan, locul 65 în clasamentul mondial. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA. Întâlnirea dintre ele a fost programată duminică, în jurul orei 15:00, fiind a treia de pe Arena Manolo Santana.

În vârstă de 24 de ani, Margarita Gasparyan le-a învins în calificări pe nemțoaica Mona Barthel, scor 3-6, 6-1, 6-1, și pe americanca Jennifer Brady, scor 6-4, 7-6 (5). La sfârșitul lunii aprilie, rusoaica s-a întâlnit cu Mihaela Buzărnescu în turul doi la turneului de la Istanbul și s-a impus surprinzător cu scorul de 1-6, 6-4, 7-5, în ciuda faptului că românca era a doua favorită a competiției.

Simona Halep în timpul unui antrenament la Madrid
Simona Halep în timpul unui antrenament la Madrid

Halep are de apărat sfert de finală la Madrid

Specialistă mai degrabă pe hard decât pe zgură, Margarita Gasparyan are în palmares două titluri: la Tașkent în 2018 și la Baku în 2015. Ea mai are în palmares și patru trofee în proba de dublu. Simona Halep are de apărat 215 puncte la turneul de categorie Prmeier Mandatory de la Madrid, după ce anul trecut a ajuns până în sferturile de finală, acolo unde a fost învinsă de Karolina Pliskova.

Simona Halep poate redeveni locul 1 WTA după competiția din capitala Spaniei, dar jucătoarea noastră a dezvăluit că nu se gândește la acest lucru în acest moment. Imediat după ce a ajuns la Madrid, fostul lider mondial a anunțat că a răcit în timpul zborului cu avionul, dar a dat asigurări că își va reveni la timp pentru a putea juca în turneul pe care l-a câștigat în 2016 și 2017.

Tags: