News

Cu cine s-ar fi drogat Vlad Pascu înainte de accident. Acuze dure ale șefului Sindicatului Europol

Sindicatul Europol, dezvăluiri despre petrecerea lui Vlad Pascu în noaptea fatidică. Copii de ștabi și de persoane publice din Constanța
17.09.2023 | 14:17
Cu cine sar fi drogat Vlad Pascu inainte de accident Acuze dure ale sefului Sindicatului Europol
Președintele Sindicatului Europol spune că Vlad Pascu se droga cu copiii unor persoane importante din Constanța / Foto: Inquam Photo
ADVERTISEMENT

Președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a vorbit despre petrecerea la care a participat Vlad Pascu, tânărul care a omorât două persoane lângă stațiunea 2 Mai, în acea noapte fatidică.

Copii de ștabi, de persoane publice din Constanța

Potrivit președintelui Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, la acea petrecere, la care s-au consumat droguri, au fost prezenți copii ai unor figuri importante din Constanța, conducători de instituții și persoane publice.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor informații, este vorba de nouă tineri.„ La acea petrecere înțeleg că, la fel, în primul rând din declarațiile domnului Glugă, fostul inspector șef, se consumaseră droguri. Vorbea despre nouă persoane care au fost conduse la sediul poliției. N-a mai întrebat nimeni de acele persoane cine sunt”, a spus Cosmin Andreica, conform Libertatea.

„Am primit informații de la oameni de-ai locului”

Întrebat cine ar putea fi aceste nouă persoane, Cosmin Andreica a răspuns: „Cred că ar trebuie să răspundă cei de la IPJ Constanța sau cei ai Parchetului, pentru că a fost deschis un dosar penal pentru consum și deținere de droguri și cred că și oamenii pot să spună pentru că nu am făcut noi o anchetă paralelă, n-avem timp de așa ceva. Am primit informații de la oameni ai locului care văd lucruri de ani de zile și de fiecare dată când apare câte un astfel de incident simt nevoia să spună aceste lucruri”, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Fiul în arest, mama în arest, tatăl cercetat

Vlad Pascu este arestat preventiv pentru deținere de droguri, trafic și punerea la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri, după ce a intrat cu mașina, un Mercedes decapotabil, într-un grup de tineri la intrarea în stațiunea 2 Mai. Două persoane și-au pierdut viața iar Pascu a fugit de la locul accidentului.

Mama sa, Miruna Pascu, se află și ea în arestul Poliției Capitalei, pentru că ar fi încercat să șantajeze martori în dosarul privindu-l pe fiul său. „A exercitat  presiuni de natură să constrângă moral  o persoană, pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor  sau să facă declaraţii mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa privind săvârşirea infracţiunii  de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, potrivit anchetatorilor.

ADVERTISEMENT

De partea sa, Mihai Pascu, tatăl lui Vlad și soțul Mirunei, nu se află după gratii dar este sub control judiciar (nerespectarea regimului armelor și munițiilor). În cadrul unei audieri la DIICOT în dosarul în care este cercetat fiul său,  Mihai Pascu, la ieșire, a demarat în trombă cu scuterul, intrând în grupul de jurnaliști, o acțiunea ce putea pune în pericol viața cuiva.

România, tarlaua „familiilor Pascu”

Pe de altă parte, părinții și rudele victimelor lui Vlad Pascu, spun că se tem ca familia Pascu ar putea face orice pentru a-și vedea fiul scăpat. Potrivit primilor, planul familiei Pascu ar fi de a-l aduce pe Vlad în situația de a fi plasat în arest la domiciliu. De unde apoi să plece din țară, cum au fost destule exemple în România.

ADVERTISEMENT

Cazul familei Pascu vorbește de la sine despre puterea legii și a autorităților din România, care intervin abia după ce se întâmplă o tragedie în care mor oameni nevinovați.  Ce răzbate din comportamentul lui Vlad Pascu și al părinților săi este în primul rând sentimentul de impunitate, că nimeni nu le poate face, tocmai lor, ceva.

România e plină de „familii Pascu”, care cred că la umbra banilor legea nu poate să-i deranjeze. Cazuri similare si revoltătoare din trecut au readus în mentalul public întrebări despre cât de solide sunt autoritățile și instrumentele lor pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Dar ele se întâmplă, într-un stat care eșuează sistematic în a-și proteja cetățenii și a reacționa mereu „după”.

ADVERTISEMENT