Life

Cum a ajuns Anca Verma cea mai bogată româncă din lume. Are o avere de 3 miliarde de dolari în India: „103 persoane lucrează la noi în casă”

Cine este Anca Verma, cea mai bogată româncă din lume? Gălățeanca este căsătorită cu unul dintre cei mai influenți oameni din India.
25.02.2023 | 11:51
Cum a ajuns Anca Verma cea mai bogata romanca din lume Are o avere de 3 miliarde de dolari in India 103 persoane lucreaza la noi in casa
Cine este Anca Verma, cea mai bogată româncă din lume. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Anca Verma, cea mai bogată româncă din lume este din Galați și la numai 35 de ani se mândrește cu o avere de miliarde de dolari. În anul 2006 s-a căsătorit cu un renumit afacerist din India, iar acum trăiește într-un palat, înconjurată de servitori.

Cine este Anca Verma, cea mai bogată româncă din lume

Iulia Vântur nu este singura româncă care a cunoscut succesul absolut la Bollywood. Anca Verma, născută Neacșu, este din Galați, are 35 de ani și se bucură de o avere de peste trei miliarde de dolari în India, acolo unde locuiește în prezent.

ADVERTISEMENT

În 2006, Anca Verma s-a căsătorit cu Abhishek Verma, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din țară, cu care are și o fată. Familia locuiește într-un palat de lux, în care piesele de mobilier sunt acoperite în aur, călătorește cu Orient Express-ul și dispune de paza unei echipe de bodyguarzi atunci când participă la evenimente.

Soțul româncei miliardare provine dintr-o familie de seamă din India, iar afacerea sa, o companie care se ocupă de vânzare armamentului, este care i-a adus succesul. Shrikant Verma, socrul Ancăi Verma, a fost ziarist, însă Indira Ghandi i-a oferit ocazia de a intra în lumea politicii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mama soțului Ancăi Verma a fost, la rândul ei, parlamentar vreme de mai bine de 14 ani, astfel că ambii părinți ai lui Abhisnek sunt oameni cu o putere de influență greu de atins în India.

Ce studii are Anca Verma, cea mai bogată româncă din lume

Anca Verma este absolventa facultății din Galați și deține o diplomă de master în domeniul ingineriei. A activat în industria modelling-ului, apoi a lucrat la Atlas Telecom Network Romania și a avut funcția de Director General Adjunct în ceea ce privește operațiunile din Capitală ale furnizorului de servicii de telefonie mobilă.

ADVERTISEMENT

După căsătoria cu Abhishek Verma nu i-a devenit doar soție, ci și asociat în cadrul firmelor care vindeau arme, iar în 2011 a achiziționat 51% din acțiunile companiei SIG SAUER, devenind director general al acesteia.

Biroul Central de Investigații al Indiei i-au pus pe Anca Verma și pe soțul său sub acuzarea de corupție și de spălare de bani, după ce i-ar fi mituit pe oficialii din domeniul apărării, în vederea asigurării unor contracte cu armament de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Ei au fost încarcerați pe data de 8 iunie 2012, în închisoarea din Tihar, din Delhi, iar la momentul respectiv a ieșit la iveală și faptul că familia evita să plătească taxele impuse de statul indian și trimitea averi impresionante în offshore-uri din Lichtenstein.

În 2017, românca a fost achitată  de toate acuzațiile de Curtea Specială a Biroului din New Delhi, iar alte două cazuri împotriva familiei Verma au fost respinse de către autoritățile competente.

Anca Verma nu a renunțat la cetățenia română

La momentul actual, Anca Verma este președintele multinaționalei Olialia World, lider pe piața din India în ceea ce privește bunurile de consum. Cu toate acestea, ea nu a renunțat la cetățenia română și chiar a sărbătorit Ziua Națională, după cum se observă în imaginile postate în mediul online.

„Viața în India este de lux. Aici avem aproape 103 de persoane care lucrează la noi în casă pentru a avea grijă de nevoile noastre de zi cu zi. Oamenii din India iubesc și adoră familia mea.

Suntem o parte din patrimoniul cultural bogat al familiilor din India, unde am devenit o figură bine cunoscută în India socială, politică și în cercurile de afaceri. Este foarte dificil de a merge oriunde în India, fără a fi recunoscută”, a declarat Anca Verma, citată de Ziare.com. 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori