Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum a ajuns FCSB să caute jucători în Africa: „Nu mai ai ce să iei din România!”

FCSB are o nouă strategie! Gigi Becali a trimis o întreagă echipă prin lume, inclusiv în Africa, să îi aducă jucători tineri și de valoare.
23.09.2023 | 12:26
Cum a ajuns FCSB sa caute jucatori in Africa Nu mai ai ce sa iei din Romania
Cum a ajuns FCSB să caute jucători în Africa: „Nu mai ai ce să iei din România!” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB vrea să aducă jucători tineri și de valoare din străinătate, inclusiv din Africa! Agent FIFA și apropiat al lui Gigi Becali, Florin Vulturar a vorbit în cea mai recentă ediție de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre noua strategie a roș-albaștrilor.

FCSB transferă de pe tot globul, inclusiv din Africa! „E un proiect de viitor”

Florin Vulturar, omul responsabil și cu transferul lui Ngezana la FCSB, a explicat de ce a fost delegat de către Gigi Becali să aducă fotbaliști străini și de ce s-a schimbat strategia la FCSB. În trecut, latifundiarul din Pipera era renumit pentru faptul că își dorește o echipă plină de români.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, e o problemă mare la noi în România. Nu mai apare nimic, nu mai vin din spate copii talentați. Mie mi-a plăcut să caut copii, să găsim aici, dar nu mai vin, ce să facem, să așteptăm să se nască? Trebuie să căutăm. Toate țările de pe lângă noi au schimbat strategia. Nu mai putem să așteptăm să apară un copil și pe ăla să cerem milioane. Câți jucători români confirmă în străinătate? Puțini.

(n.r. – a fost pusă bomboana pe colivă suma cerută pe Ștefănescu?) Nu doar la Ștefănescu. Vezi pe toți jucătorii care apar cu puțină valoare se cer sume colosale. Dacă am avea 2-3 jucători în Serie A, ca înainte, ai putea risca să dai niște bani mulți.  Vedeți că jucătorii din zonele africane vin cu o foame. Cum erau jucătorii români în anii 90. Care nu știau multe. Știau doar să joace fotbal. Cam asta e ideea.

ADVERTISEMENT

Discuția asta am avut-o înainte de Ștefănescu. Mi se pare un proiect bun de viitor. Uitați, naționala Germaniei joacă cu mulți africani, naturalizați în Germania, ce-i drept, dar trebuie să ne dea de gândit chestia asta.

Nici acum nu o să aibă probleme să ia un jucător. Dacă o să îi placă un jucător, o să îl ia. Problema că nu ai ce să mai iei din România. Zi-mi 3-5 jucători pe care îi iei din România și pe care dai 5-8 sute de mii de euro și faci nu știu ce proiect. Copiii stau și se joacă pe tabletă sau calculatoare. Uită că mai există fotbal sau alte sporturi.

ADVERTISEMENT

(n.r. – aveți model vreo echipă din Europa) Nu neapărat. Eu discut cu mulți chef scouting de la echipe din Europa și toți sunt de părere bună. Nu doar Africa. Și Brazilia, Argentina, Chile. Trebuie căutați jucători și în părțile astea. Mi-am făcut o echipă bună de scouting, 4-5 foști jucători, care lucrează cu mine și încercăm să facem tot ce putem să găsim jucători de valoare”, a declarat Florin Vulturar, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Florin Vulturar: „Noi suntem chiar tâmpiți?”

Florin Vulturar a dat exemplele Sheriff Tiraspol și Ferencvaros, care, în ultimii ani au făcut senzație în grupele competițiilor europene.  „Hai să vă dau un exemplu. Sheriff Tiraspol. Unde joacă acum?

ADVERTISEMENT

Au salarii mai mici decât la FCSB! Nu o să aducem noi ce aduce Inter sau vreo echipă mare. Dar să ridici nivelul echipei sau al campionatului cu 2-3 tineri, poți să o faci.

Cum Ferencvaros a făcut asta în campionatul Ungariei, nu mai dau Sheriff exemplu, noi nu putem? Noi suntem chiar tâmpiți? Ngezana e un jucător slab? S-au plătit bani mai puțini decât pe mulți jucători din România”, a adăugat agentul FIFA.

  • 600.000 de euro a costat-o pe FCSB transferul lui Siyabonga Ngezana de la Kaizer Chiefs

FANATIK SUPERLIGA este în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO. Emisiunea este live de la 10:30 și se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Impresarul care il AJUTA pe Gigi Becali, DEZVALUIRI despre NOUA STRATEGIE de la FCSB

ADVERTISEMENT