Sport

Cum a ajuns ziarist Cătălin Tolontan: “Nea Mitică, te rog dă-i o mână de ajutor!”

Nea Mitică a vorbit despre începuturile lui Cătălin Tolontan ca ziarist. Dumitru Dragomir susține că a fost rugat de tatăl jurnalistului să-i dea o mână de ajutor.
10.10.2023 | 20:35
Cum a ajuns ziarist Catalin Tolontan Nea Mitica te rog dai o mana de ajutor
Nea Mitică a vorbit despre începuturile lui Cătălin Tolontan ca ziarist. Dumitru Dragomir susține că a fost rugat de tatăl jurnalistului să-i dea o mână de ajutor.
ADVERTISEMENT

La începutul anilor 90, Dumitru Dragomir deschisese ziarul Sportul Românesc, care îl avea ca redactor-șef pe Ovidiu Ioanițoaia. După o întâlnire cu tatăl lui Cătălin Tolontan, Mitică Dragomir susține că l-a angajat pe acesta ca ziarist. Fostul președinte LPF a povestit întregul moment și a avut cuvinte de laudă la adresa jurnalistului de la Gazeta Sporturilor.

Cum a ajuns ziarist Cătălin Tolontan: “Nea Mitică, te rog dă-i o mână de ajutor!”

“M-am întâlnit cu tatăl lui Tolontan (n.r. Cătălin Tolontan), care mă cunoștea. Era adjunctul graniței la Otopeni. Colonelul Tolontan, un băiat admirabil, de o cinste ireproșabilă. Noi eram cu business-ul, cu astea.

ADVERTISEMENT

El mai închidea ochii, pentru că avea ordin să închidă ochii. Mi se pare că atunci îl scosese la pensie, în 92-93, cam așa ceva. Fusese un om greu. Mă întâlnesc cu el și îmi spune ‘Băi, domnu Dragomir, sunt foarte supărat că pe fiul meu l-au dat afară ăștia ai lui Știreanu de la ziarul Ziua.

N-are serviciu, are probleme la facultate, nu vrei să îl angajezi tu? Te rog eu, dă-i o mână de ajutor și dacă nu ești mulțumit de el om vedea noi, găsim altceva’. Eu îi zic ‘Spune-i să vină mâine la mine’.

ADVERTISEMENT

Cum l-au angajat, s-a distins imediat față de ceilalți, să știi. Talent de lider și de revoluționar. Nu puteai să îl calci pe bombeuri ca pe alții. Cu Ioanițoaia mai făceai o combinație, mai o glumă.

Cu Tolontan, nu. În primul rând, Tolontan nu zâmbea, dar m-a respectat pe mine să știi. Și mă respectă și acum. Și eu, și am avut o părere bună despre el.”, a declarat Mitică Dragomir, la MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, despre plecarea lui Cătălin Țepelin de la GSP

La MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ, Dumitru Dragomir este de partea patronilor de la Ringier în scandalul demiterii lui Cătălin Țepelin de la Gazeta Sporturilor. “Eu vreau să te întreb ceva, Horia. Eu am bani mai mulți decât tine, da? Dar aici cine e șef? Tu! Tu ești patronul, eu sunt invitatul. Tu mă plătești pe mine. Cum ar fi, eu să îți fac rău ție?

Bă, băiatule, eu când aud de presă independentă, liberă, mă apucă nebunia. Nu există în toată omenirea. A, 70% e libertate. Eu am fost 41 de ani președinte de club. Nu există așa ceva. Atâta timp cât plătești, comanzi, bă, că doar nu ești idiot să lași pe ăla pe banii tăi să facă ce vrea. Era ziarist bun. E. Și el și Tolontan. Mai ales Tolontan, că eu l-am angajat, că de la mine a plecat.

ADVERTISEMENT

Dar nu au niciun fel de dreptate! Cum, mă, pe bani ălora vor ei să comande? Ăia plătesc banii, patronii, și ziariștii să își facă de cap? Unde ai mai auzit? Marea majoritate de acolo au plecat de la mine, de la ziar înființat de mine (n.r. – Sportul Românesc). Ani de zile au stat la mine, nu am întârziat o dată cu salariile.

Nu m-am băgat peste ei. Îi spuneam o dată sau de două ori lui Ioanițoaia ‘Lasă-l, domne, p-ăla în pace’. Dar restul? Nu mă băgam niciodată peste ei. Dar dacă aveam vreun interes și nu făceau cum voiam, îi dădeam imediat afară. (n.r. – îl dădeai afară pe Ioanițoaia?) Păi bineînțeles. Cum l-am angajat, așa îl dădeam afară”.

MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ e una dintre cele mai vizionate emisiuni din spațiul online. Nea Mitică și Horia Ivanovici vă așteaptă în fiecare luni, de la ora 13:15, doar pe FANATIK.RO. Apoi, podcastul va putea fi urmărit în premieră, miercuri, pe YouTube și Facebook, de la ora 10:30.

Cum l-a angajat Mitică Dragomir pe Cătălin Tolontan

ADVERTISEMENT