News

Cum a blocat un vasluian un drum public: ”Nimeni parcă nu vrea să respecte legea în țara asta”

Caz greu de explicat în zona Moldovei, acolo unde un vasluian a blocat un drum public. Primăria admite că e un abuz, însă pare legată la mâini.
24.01.2024 | 07:01
Cum a blocat un vasluian un drum public Nimeni parca nu vrea sa respecte legea in tara asta
Situație incredibilă în România: un vasluian a blocat un drum public. Ce spune primăria. Sursa foto: VremeaNoua.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un vasluian a blocat un drum public, spre necazul multor oameni din localitatea. Deși recunoaște că acest lucru este un abuz, primăria spune că nu are ce să facă în acest caz.

Situație incredibilă în România: un vasluian a blocat un drum public. Ce spune primăria

Se întâmplă în România anului 2024. Un cetățean din comuna vasluiană Tanacu a decis să pună poartă la drumul public. Acum, vecinii și alți consăteni care trebuie să se deplaseze prin zonă trebuie să găsească alte căi de acces.

ADVERTISEMENT

Cazul revoltător din zona Moldovei are ca punct de plecare începutul anilor 2000. Atunci, Constantin Hurdubaia a cumpărat un imobil aflat la câțiva metri de locuința sa. Cele două proprietăți erau despărțite de un drum public. Bărbatul s-a gândit să ridice o poartă din metal între ele.

A ridicat-o fără a avea acordul primăriei, dar, mai ales, fără să îi pese că astfel împiedică accesul altor consăteni de-ai săi pe terenurile lor. Cel mai revoltat de acest caz este Gheorghe Hurdubaia. De două decenii, acesta asistă cu stupoare la incapacitatea instituțiilor statului.

ADVERTISEMENT

Primăria este incapabilă să deblocheze un drum care este public. Deși individul a fost dat în judecată, procesul nu înaintează, spre nemulțumirea și necazul celorlalți oameni din comună.

”Suntem patru proprietari de terenuri care nu mai putem să ne folosim de bunul nostru din cauza acestei porți. Mi-am căutat dreptatea în instanță, dându-l în judecată pe cel care a pus poarta în drum, însă instanta nu mi-a dat câștig de cauză pe motiv că drumul aparține primăriei, si prin urmare această instituție ar trebui sã deschidă proces.

ADVERTISEMENT

Asa că am mers la primărie si i-am convins pe cei de acolo să-l dea în judecată pe Constantin Hurdubaia, însă procesul bate pasul pe loc. Le-am spus să mă pună martor, pentru că sunt direct afectat de blocarea drumului, dar nu vor. Nimeni parcă nu vrea să se respecte legea în țara asta”, a declarat Gheorghe Hurdubaie, pentru Vremea Nouă.

Ce spune bărbatul care a ridicat poarta

De parcă nu a comis nicio ilegalitate, acuzatul, Constantin Hurdubaia, se apără. Cu seninătate, el afirmă că este firesc să pună poartă în drum, din moment ce a unit cele două proprietăți.

ADVERTISEMENT

Mie nu-mi convine să treacă lumea cu tractoarele prin curtea mea. Eu le-am lăsat o uliță pe care să o folosească, dar nu vor, caută numaidecât să folosească drumul ăsta.

Ei mai au o variantă, să meargă pe terenurile lor pe la vale de casa mea, să ocolească, dar nici asa nu le convine. Eu poarta de aici nu o mut pentru cã asta ar însemna sã nu mai am curte”, a spus Hurdubaia.

Cei de la primăria Tanacu admit că e un abuz. Cu toate acestea, spun că nu au ce să facă, pentru că omul nu vrea să dea jos poarta. ”L-a blocat în mod abuziv. Din partea Primăriei Tanacu s-au întreprins toate demersurile pentru a debloca drumul și pentru a-l lăsa la dispoziția oamenilor, a fost și amendat. El nu vrea să elibereze sub niciun chip acel drum, dar pot să vă spun că am făcut tot ce a depins de noi ca acel drum să fie deblocat.

Domnul primar a mers acolo, la fața locului, i-a chemat pe amândoi la discuții, a încercat să găsească o cale de mijloc, însă nu se vrea”, a declarat un reprezentant al Primăriei Tanacu.

ADVERTISEMENT