Sport

Cum a descris presa din Ucraina meciul istoric Bogdan – Tsurenko de la Wimbledon

Ana Bogdan și Lesia Tsurenko au fost protagonistele unui meci istoric la Wimbledon 2023. Ce a titrat presa din Ucraina după succesul sportivei favorite.
07.07.2023 | 22:48
Cum a descris presa din Ucraina meciul istoric Bogdan  Tsurenko de la Wimbledon
Presa din Ucraina exultă după victoria istorică a Lesiei Tsurenko la Wimbledon cu Ana Bogdan. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Presa din Ucraina a reacționat după partida dintre Ana Bogdan și Lesia Tsurenko, din turul 3 de la Wimbledon 2023, care a intrat în istoria tenisului. Jucătoarea din țara vecină s-a impus după trei ore și 3o de minute de joc cu 20-18 în tie-break-ul setului decisiv.

Cum a descris presa din Ucraina meciul istoric Bogdan – Tsurenko de la Wimbledon

Ana Bogdan a fost extrem de aproape de a înregistra cel mai bun rezultat în turneele de Grand Slam. Sportiva născută la Sinaia, locul 57 WTA, a avut cinci mingi de meci pentru a pune capăt partidei, însă Lesia Tsurenko (60 WTA) a rezistat eroic.

ADVERTISEMENT

Sportiva în vârstă de 34 de ani a fructificat cea de-a șaptea minge de meci și s-a calificat în premieră în optimile turneului de la All England Club. Fiecare jucătoare a trecut pe rând pe lângă victorie. În tie-break-ul setului decisiv, Lesia Tsurenko s-a impus cu 20-18, devenind cel mai lung tie-break din istoria „sportului alb”.

Presa din Ucraina a monitorizat succesul istoric al Lesiei Tsurenko. Jurnaliștii din țara vecină au folosit cuvântul „thriller” pentru a descrie partida dintre Tsurenko și Ana Bogdan. „Tsurenko a ajuns pentru prima dată în optimile de finală de la Wimbledon, câștigând un meci thriller.

ADVERTISEMENT

Lesya a jucat un tie-break epic în setul final împotriva Anei Bogdan, dar a reușit să ajungă la victorie. În tie-break-ul decisivului, Lesya a salvat 5 mingi de meci ale adversarei ei și a fructificat-o ea însăși pe a 7-a. În mod curios, a fost cel mai lung tie-break din istoria turneelor ​​de Grand Slam la simplu feminin”, au titrat jurnaliștii de la sport.ua.

Ucraina are trei jucătoare rămase în competiție la Wimbledon 2023

Adversara din optimi a Lesiei Tsurenko este Jessica Pegula (4 WTA), favorită 4 la câștigarea trofeului. Marta Kostyuk și Elina Svitolina sunt celelalte ucrainence care continuă pe tabloul feminin de simplu de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Revenită în circuit după ce a născut, Elina Svitolina (76 WTA) le-a învins pe Venus Williams și Elise Mertens în primele două tururi, iar pentru calificarea în optimi, jucătoarea din Ucraina a fost nevoită să treacă de Sofia Kenin din SUA. Svitolina s-a impus în minimum de seturi, scor 7-6(3), 6-2.

De cealaltă parte, Marta Kostyuk a început ezitant turneul de la Wimbledon. Partenera de dublu a Gabrielei Ruse a pierdut primul set al meciului cu Maria Sakkari din primul tur, scor 0-6. Meciul a fost întrerupt din cauza vremii nefavorabile, iar după ce s-a reluat, jucătoarea din Ucraina a întors soarta meciului.

ADVERTISEMENT

Marta Kostyuk a învins-o pe Maria Sakkari, iar în turul secund a eliminat-o pe Paula Badosa. În turul al treilea, ucraineanca se va duela cu Madison Keys. Este pentru prima oară în istorie când Ucraina are trei reprezentante în turul al treilea la Wimbledon. În cazul în care Marta Kostyuk va câștiga cu Madison Keys, toate cele trei jucătoare din Ucraina vor fi prezente în optimi.

ADVERTISEMENT